Risotto cu bacon si smantana

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2011 | 2552 vizualizari

 

Valei , ce dor mi-a fost de voi , am suferit ca de javra ... am facut scurta la maini si la picioare tot venind si accesand minunea asta de site , de la cateva ore a durat cateva zile ... oare ce-a fost asa de greu sa montezi o mobila intr-o casa noua ( eu m-am mutat in 32 de ani de 6 ori ... pana mi-am gasit locul perfect ... pffffffffffffff , ce de munca ) ?!? ca doar n-o fi pus lenjerii , prosoape si garderobe la loc ... eeeeeeeeee , mai glumesc si eu ...

 

INGREDIENTE

  • 250 g bacon
  • 350 g orez cu bob rotund
  • 2 linguri mari cu unt
  • 1/2 vin alb sec
  • 1 ceapa ( eu am pus un fir de praz )
  • 1/2 cana smantana
  • 1 l supa de pasare
  • 3 linguri cascaval ras (parmezan) 
  • 1 lingurita nucsoara
  • piper alb proaspat macinat  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu bacon si smantana:

Se da la topit untul intr-o tigaie (cratita) destul de mare ; ceapa si baconul se taie marunt (julienne) si se dau la calit , cand ceapa a devenit sticloasa , se adauga orezul , amestecandu-se pana devine translucid si se stinge cu vinul .


Cand s-a evaporat vinul se adauga supa putin cate putin ( totul dureaza ~ 20 minute ) , dupa care se incorporeaza nucsoara , smantana si cascavalul .


Se asezoneaza su sare si piper si se opreste focul ( orezul va continua sa mai fiarba , cat este calda tigaia ) .


Se serveste cu salata pe care-o agreaza fiecare .


Este gustos si poate fi incadrat la FIX-PIX ... nici nu stii cand e gata ... hihihi


Eu l-as papa c-o mamaliguta calda , sau c-o paine aburinda ( ca tot a iesit acum din minicuptor ) , dar fiind orez , deci carbohidrati , il voi consuma doar cu niste felii de rosioare .

 

TIPS-URI

1

Se serveste fierbinte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu bacon si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

diaconta 1

30.05.2011, 23:45

La multi ani iubita mea prietena sa traiesti muuuuuult si frumos dar mai ales sa fii sanatoasa imi cer iertare ca n-am vazut mai repede,sunt prea prinsa cu niste chestii

Mihaela11_jo 1

31.05.2011, 00:01

La Multi Ani!

DIANA B 1

01.06.2011, 10:12

Dragele , dragii mei dragi !
Mi-ati facut cea mai mare surpriza din acest an , cu minunatele voastre urari ; nici n-am stiut c-am adaugat la profil si data nasterii mele .
VA MULTUMESC , VA MULTUMESC , VA MULTUMESC si va imbratisez de mii de ori
http://www.youtube.com/watch?v=I-W5ND6wj_A&feature=related

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Gratin frantuzesc