Risotto cu ciuperci

de InvatsaBucataresccom in Mancaruri de legume, 5 Noi 2014 | 3084 vizualizari

 

Cred ca este una din cele mai bune retete care le bucataresc de obicei! Am preparat-o de cateva ori si a iesit bine de fiecare . Un alt avantaj este ca poate fi un hit in caz ca vreti sa gatiti pentru un grup de prieteni, are factorul WOW! Nu este recomandata oamenilor care prefera mancarea doar sarata fara nici un fel de alt condiment sau aroma!

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez pentru risotto sau orez cu bob scurt 
  • o mana de ciuperci porcini uscate 
  • 1 ceapa medie 
  • 2-3 cotoare de Frunze de telina, daca nu aveti merge si fara 
  • 250 g ciuperci proaspete, daca gasiti ghebe ar fi indicat, orice ar fi nu folositi ciuperci albe 
  • 1 pahar vin alb ( cca 100 ml ) - 2
  • 5-30 g unt 
  • 1 lingura de patrunjel si tarhon tocat marunt, daca nu gasiti tarhon proaspat cel uscat este la fel de bun 
  • ulei masline 
  • ½ lamaie 
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Prefierbeti 1l apa. Se toaca ceapa si telina marunt si se calesc la foc mediu pana se patrund, si se adauga orezul, dupa care se mai celeste inca 2-3 minute. Intre timp puneti ciupercile uscate intr-un bol cu apa fierbinte.


Cand orezul este un pic lucios puneti paharul de vin si amestecati. Scoateti ciupercile porcini si puneti apa in tigaie peste orez si amestecati. De acum puneti focul la minim-mediu, orezul trebuie sa se patrunda. Tocati ciupercile porcini in bucatele si adaugati-le in tigaie Puneti o tigaie grill pe aragaz la foc maxim. Scoateti cotoarele de la ciupercile proaspete, taiati marginea din fata a ciupercii pentru a nu retine apa si puneti-le pe grill cu fata in jos, intoarceti-le dupa 7-10 minute si mai lasati-le inca pe atat.


Adaugati apa in risotto cate putin (50-70ml odata )pana este patruns . La final adaugati untul si parmezanul si incorporati usor. Intr-un castron puneti ciupercile de pe grill impreuna cu patrunjelul, tarhonul, zeama de lamiae, sare, uleiul de masline si amestecati.


Pe o farfurie puneti prima data rissoto-ul si amestecul de ciuperci facute la grill deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

deyutzky 1

06.11.2014, 14:19

arata tare bine

Bya Ralu 1

06.11.2014, 16:43

bun

Rocsi 1

06.11.2014, 21:26

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco