Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2012 | 1964 vizualizari

 

pt mine mai mult risotto si pt sotul mai mult aripioare...

 

INGREDIENTE

  • 6 aripioare de pui
  • 2 maini de orez cu bob rotund
  • o ceapa  mai mica
  • 2 carciofi proaspeti
  • un morcov mai maruntel
  • 2 maini de ciuperci congelate
  • o mana de parmezan ras
  • sare, piper, patrunjel verde, boabe de piper, o frunza de dafin
  • un ou
  • pesmet
  • ulei pt prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane:

aripioarele le-am curatat bine si le-am parlit , apoi le-am spalat si pus la fiert in apa cu sare, boabe de piper si o frunza de dafin.

cand au fost fierte binisor, dar nu sa se desprinda de pe os, le-am pus in strecuratoare si le-am lasat la racit.

am pus apoi de risotto.

am taiat ceapa marunt si carciofii si le-am am lasat la calit in putin ulei de masline, cat sa se aureasca frumos, apoi am pus ciupercile si am  mai lasat pana s-au inmuiat, apoi am pus si orezul si morcovul rondele si putina sare, si, treptat, am adaugat supa in care au fiert aripioarele, dar pe rand doar cate un polonic, cat sa acopere compozitia.

cand scade apa de tot mai adaugam cate un polonic si tot asa pana fierbe orezul...

asta depinde in functie de gustul fiecaruia...mie imi place sa fie fiert bine. 

la sfarsit  cand e fiert orezul , lasam mai mult lichid si presaram o mana de parmezan, amestecam putin sa se topeasca si inchidem focul. punem si patrunjelul verde si putin pier...si gata.

punem pe farfurie si servim cald, cu sau fara altceva...eu l-am acompaniat cu aripioare...ca sotul meu nu papa nimic fara carne...

aaaaaa. ...ca uitam aripioarele...ca le lasasem la stadiul de fierte.

un ou se bate bine cu putina apa si o lingura de faiana , se sareaza , pipereaza .

se pune  o cratita  pe foc cu ulei si se incinge bine, apoi se iau aripioarele, taiate in doua fiecare, se trec prin ou apoi prin pesmet si se coc binisor  si frumusel.

se pun langa risotto si se savureaz un-doi.

 

RETETA IN IMAGINI

Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane-0
Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane-1
Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane-2
Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane-3
Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane-4
Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane-5

COMENTARII (18)

adasev12

adasev12 1

23.01.2012, 12:40

gabytza...ma bucur

mirela0911

mirela0911 1

23.01.2012, 20:14

eu vreau din amandoua

adasev12

adasev12 1

24.01.2012, 00:32

mirela....vineeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!