Rom macerat cu portocala, lime si scortisoara

de Catalina L in Bauturi, 21 Dec 2018 | 3007 vizualizari

 


Va propun o reteta de rom parfumat si macerat timp de 1-3 luni.
Am avut norocul de a primi o sticla de rom de calitate din Antilele franceze - Rom @Gallion Grand Arôme, 2 lamai verzi sau limete bio si scortisoara adevarata de la un coleg al sotului meu originar din Martinica.
Am fost impresionata de coaja de scortisoara culeasa direct de la copacul din gradina sa.
 M-am gandit imediat sa fac o reteta foarte populara in Franta
'rhum arrangé' - rom aranjat adica macerat : un amestec facut din rom si ingrediente diverse dupa dorinta si gustul fiecaruia : fructe, foi aromate coji, seminte etc..
 O bautura foarte populara in Antilele franceze, la Réunion si la Madagascar.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/rom-macerat-cu-portocala-lime-si.html

 

INGREDIENTE

  • 0,5 l de rom @Gallion Grand Arôme
  • 1 portocala bio 1 limeta bio
  • 1 stea de anason
  • 1-2 batoane de scortisoara
  • 50 g de zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rom macerat cu portocala, lime si scortisoara:

Taiati portocala si lamaia in felii cu tot cu coaja.

Intr-un borcan de 1 l turnati romul si puneti zaharul.

Amestecati bine.

Adaugati feliile de portocala si lamaie , scortisoara si anasonul stelat.

Umpleti bine si-nchideti borcanul.

Puneti-l intr-un loc uscat si lasati-l sa macereze intre 1 luna si 3 luni.

Filtrati romul  si puneti-l apoi in sticla sau consumati-l asa.

Am facut-o in octombrie si am deschis borcanul dupa o luna si jumatate.

Este minunat si parfumat! Il folosesc in special la prajituri si alte preparate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rom macerat cu portocala, lime si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lichior de oua