Rondele de ardei iuti, in otet

de vasimur in Conserve, 3 Dec 2018 | 17927 vizualizari

 

Îmi place la nebunie, să mănânc o ciorbiță bună, cu ardei iute, la fel și băieților mei!  Anul acesta m-am hotărât să pun altfel ardeii iuți în otet, mai ales că băieții mi-au spus că le-ar plăcea ca oțetul să fie ceva mai dulce. De obicei îi puneam întregi dar de data aceasta i-am pus tăiați rondele, așa cum mâncasem la niște prieteni. Zis și făcut, m-am pus pe treabă și mi-au ieșit cei mai grozavi ardei iuți în oțet, făcuți vreodată! Așa că vă recomand și vouă să încercați rețeta!
Din ingredientele de mai jos au rezultat 7 porții (7 borcane de 330 g).

 

INGREDIENTE

  • 600-650 g ardei iuți, roșii
  • 200-250 g ardei iuți, verzi
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingură mare rasă de sare mare neiodată
  • 1 l apă
  • 0,5 l oțet din vin, de 9 grade
  • 1 lingură mare rasă de boabe de piper
  • 2 linguri mari de zahăr (sau miere)
  • 1 lingură mare rasă de boabe de muștar
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de ardei iuti, in otet:

Se spală ardeii iuți și după ce se se scurg de apă, se taie rondele (de grosimea dorită) cu cuțitul, fără să ne străduim să îndepărtăm toate semințele. Se așează feliile de ardei, în borcane de 330 g, spălate și sterilizate în prealabil. Ardeii iuți se așeză în straturi de culori diferite, pentru un aspect cât mai plăcut!

Între timp se prepară oțetul. Într-o oală se pun la fiert apa, oțetul, sarea, zahărul și mirodeniile și se lasă la fiert 5 minute.

Se toarnă oțetul fierbinte peste ardeii iuți, așezați deja în borcane și se lasă să se răcească. Se pune ceva metalic (eventual lama unui cuțit) sub fundul borcanelor ca să nu se spargă când turnăm oțetul fierbinte. Dacă nu ajunge oțetul se mai prepară, respectând proporțiile. După ce se răcește, se pun capacele la borcane și se dau la cămară.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Spălați bine și sterilizați borcanele.

2

Puneți oțetul fierbinte peste ardeii iuți, tăiați rondele și așezați deja în borcane.

3

Dacă vă plac mai dulci, puteți să puneți mai mult zahăr.

4

Nu puneți prea multe mirodenii pentru a păstra gustul și savoarea specifică ardeilor iuți.

5

Puneți ceva metalic sub fundul borcanelor ca să nu se spargă atunci când turnați oțetul fierbinte peste ardeii iuți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de ardei iuti, in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

dantes 1

07.12.2018, 10:57

Buni!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:48

AlinGheorghilas 1

18.12.2020, 09:54

De ce nu se pun capapacele cand este otetul fierbinte?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti marinati