Rondele etajate de sfecla si branza

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2010 | 3712 vizualizari

 

Ideea, ca dintr-o banala sfecla rosie, sa poti face un antreu elegant, am luat-o de pe blogul Et c'est si bon., pe care il urmaresc cu placere. Eu am modificat putin reteta de baza, aceasta continand ca ingredient si mar in branza.

 

INGREDIENTE

  • 2  buc de sfecla rosie, care se fierbe si se taie rondele de 5 mm.
  • 100 gr. ricotta
  • 100 ml. smantana
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ceapa verde
  • sare, piper,
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele etajate de sfecla si branza:

Cele 2 buc de sfecla rosie se fierb si se taie in rondele de 5-6 mm.si de diametre cat de cat identice, in functie de marimea sfeclei. Ceapa se toaca si se distuie in putin ulei de masline. Se adauga sare, piper.

Se amesteca ricotta si smântâna prin ridicare. Aceasta trebuie sa fie foarte ferma. Apoi se adauga ceapa, ceapa verde tocata si

se se verifica daca mai trebuiesc condimentare de sare si piper.

Se prepara o vinaigrette, cu un pic de ulei de masline, otet si o priza de curry si se picura peste rondelele de sfecla.

Se ia o folie de aluminiu, se aseaza rondelele de sfecla peste care se adauga din compozitia de branza. Se repeta procedeul. Ca sa se intrepatunda aromele, trebuie sa stea cca. 2 ore pana se servesc. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele etajate de sfecla si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Michelle 1

18.03.2010, 21:37

Oana 1

30.03.2010, 20:33

Foarte interesante, imi plac

adnas54 1

30.03.2010, 22:07

@Michelle si Oana, multumesc si pupici.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj