Rosii gratinate

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2010 | 2063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g rosii coapte tari
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel 
  • 1/2 legatura busuioc sau cimbrisor
  • 75 g parmezan ras
  • 75 g pesmet
  • 10 linguri ulei de masline
  • putin unt
  • sare si piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii gratinate:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se spala rosiile si se taie felii cu grosimea de aprox. 1 cm, perpendicular pe directia coditei. Se unge cu unt un vas rotund, iar feliile de rosii se aseaza in cercuri concentrice, acoperindu-se pe jumatate. Se condimenteaza din belsug cu sare si piper.


Se curata ceapa rosie si usturoiul. Ceapa se taie felii subtiri, iar usturoiul in cubulete mici. Totul se presara peste rosii.


Se spala verdeturile si se usuca cu grija prin stergere. Se rup frunzele si se toaca.


Se bat verdeturile cu cascavalul si uleiul pana se obtine o crema, se condimenteaza si se intinde peste rosii, apoi se presara pesmetul.


Se introduce in cuptorul fierbinte pentru 30 de minute, timp in care cascavalul si pesmetul capata o culoare maroniu-aurie.


Rosiile gratinate sunt foarte gustoase cu friptura sau servite pe paine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Corinuta 1

09.08.2010, 00:15

Multumesc fetelor, incercati reteta, n-o sa regretati! Cel mai incatata am fost ca i-au placut sotului, fiindca pentru el "nu-i pasare ca porcu', nici leguma ca si carnea"si el a zis ca-s foarte bune!

ela 1

09.08.2010, 00:20

ce bunatate.....

mena29 1

09.08.2010, 10:46

mmm,buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinte - langosi cu smantana, cascaval si usturoi