Rulada aperitiv cu crema de branza, struguri si nuci

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2016 | 2301 vizualizari

 

Pe scurt, doua vorbe despre rulada asta. Rulada si ingredientele folosite este usor de fite, merge foarte bine pentru petreceri. Ma gandesc deja sa o fac pentru Revelion, mai ales daca am musafiri la masa. Sa va zic cum am procedat…
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 albusuri
  • ½ lingurita sare
  • 4 linguri ulei din samburi de struguri
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Coaja rasa de lamaie(bio daca se poate),1 lingurita este suficient
  • 1 praf de piper alb
  • Pentru crema:
  • 2-3 linguri ulei din samburi de struguri
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura plina cu faina
  • 250-300 ml lapte dulce
  • 100 gr mascarpone
  • 30-40 gr branza roqefort
  • 1 lingura gelatina granule
  • 3-4 linguri apa rece
  • In plus: boabe de struguri, nuci
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu crema de branza, struguri si nuci:

Pentru blat: se mixeaza albusurile impreuna cu sarea pana se formeaza o bezea. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam. Faina se amesteca cu praful de copt si putin piper alb macinat fin. Se adauga ingredientele uscate plus coaja rasa de lamaie. Se amesteca foarte usor cu o spatula. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu puitn ulei. Se intinde usor aluatul si se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 20 minute, pana cand este usor rumen deasupra, iar la atingere este ferm. Se pune blatul cald pe un prosop umed si curat de bucatarie. Se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza. Se da deoparte 20-30 minute, pana este gata crema.


Pentru crema: se pune la incins uleiul si untul intr-o craticioara. Se adauga faina, se amesteca cu un tel tip para sa se desfaca faina si sa se caleasca la foc mic 1-2 minute. Se adauga treptat laptele cald, se amesteca mereu cu telul pana sosul capata consistenta. Lasam sa fiarba 5 minute avand grija sa nu se prinda. La final adaugam mascarponele si branza roqefort rupta in bucatele. Amestecam si lasam pe foc pana branzeturile sau topit. Gelatina se pune la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Se adauga la crema calda, aproape fierbinte, sa se poata dizolva gelatina. Se amesteca cu telul 2-3 minute pana gelatina este dizolvata. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei.


Dupa ce blatul s-a racit il desfacem din prosop si-l mutam pe o bucata de folie alimentara. Peste blat intindem crema si-l dam la frigider pentru 15-20 minute. Dupa ce crema s-a intarit usor punem in mrginea din care urmeaza sa strangem aluatul un rand de boabe de struguri. Presaram peste crema samburi de nuci zdrobiti in palma. Facem sul aluatul incepand din partea in care am pus strugurii. Cand ajungem la jumatate mai punem un rand de struguri apoi rulam pana la capat. Il invelim in folia alimentara cat mai bine si mai strans, strangem si capetele foliei si-l dam la frigider pentru 3-4 ore sau chiar peste noapte. Se taie in felii de un deget grosime si se serveste ca aperitiv. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place branza roqefort, care este o brnza cu mucegai, nu puneti. Sunt multi care nu o suporta, este o branza”puturoasa”. Tocmai de aceea nu se pune o cantitate mare de branza, iar pentru mine personal, fara branza roqefort nu are acelasi gust, acelasi farmec atat aperitivul, cat si combinatia in sine de ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu crema de branza, struguri si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Ksenya 1

07.10.2016, 11:24

da, merge de Revelion!

Catalina L 1

08.10.2016, 21:22

mihaelar63 1

11.10.2016, 15:46

Ce minunatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu crema de branza