Rulada cu aroma de menta si capsuni

de Ina in Prajituri, 9 Iun 2014 | 2140 vizualizari

 

Atat de racoritoare, ca n-a mai ramas nimic pentru a doua zi... :D

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 5-6 picaturi aroma de menta
  • CREMA:
  • 400 ml lapte
  • 80 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri rase cu faina
  • 5-6 picaturi aroma de menta
  • In plus :
  • 5-6 capsuni
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu aroma de menta si capsuni:

BLATUL:


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , apoi se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si aroma de menta, mixand dupa fiecare ingredient adaugat.


Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins, cca. 15-20 min. ( pana se desprinde usor de pe margini ).


Cand blatul este copt il scoatem rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata si-l desprindem de hartia de copt prin rulare ( hartia ramane dreapta, nerulata ). Lasam blatul sa se raceasca, dar din cand in cand incercam sa il desfacem, apoi il rulam la loc, pana se raceste de tot.


CREMA :


Punem la fiert laptele.


In alta oala, galbenusurile se freaca cu zaharul si faina . Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cca 50 ml. peste galbenusuri , amestecand totul rapid, dupa care turnam si restul de lapte fierbinte, in fir subtire, amestecand energic. Punem iar pe foc , dar nu uitam sa amestecam continuu cu telul para, pentru a nu se forma cocoloase.


Cand crema se ingroasa, oprim focul si punem vasul la racit, intr-un alt vas cu apa rece ( sau in chiuveta ) .


Cand blatul e aproape rece il desfacem cu grija si il ungem cu un strat consistent de crema ( rece).


Feliem capsunile si le asezam in randuri peste crema. Rulam blatul de rulada, il dam la rece pentru o ora, apoi pudram , feliem si servim.


 

TIPS-URI

1

O portie inseamna o tava obisnuita de aragaz ( 32/36cm )

2

Este obligatoriu sa rulam blatul fierbinte, in caz contrar acesta isi pierde elasticitatea si se va rupe la rulare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu aroma de menta si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

simona72 1

10.06.2014, 19:09

Foarte faina a iesit, iar cu aroma de menta imi place si mai mult!!

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:01

laura_n 1

16.06.2014, 15:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu budinca de vanilie