Rulada cu crema de ciocolata

de silvi0ara in Prajituri, 28 Feb 2010 | 3001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foaia
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema
  • 150g ciocolata neagra
  • 200ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata:

Mai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire.
Intr-un vas se toarna frisca lichida,iar ciocolata se rupe bucati mici.Se aseaza vasul pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar fara sa fiarba.Se lasa la rece pentru 1 ora,sau se poate baga la congelator pentr 30 de minute.Se scoate si se bate bine cu mixerul la viteza mare pana devine spumoasa.Cu aceasta crema se umple rulada.

Foaia:

Se fraca bine galbenusurile cu zaharul,vanilia si un praf de sare,pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina ,iar apoi albusul batut spuma tare,amestecand usor de jos in sus.Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergament.Se intinde uniform pe toata suprafata tavii.Se baga in cuptorul incins la 180gC pentru 20 de minute.Se scoate fierbinet si se rastoarna pe un servet de bucatarie presarat cu zahar tos,si se ruleaza.Se lasa sa raceasca,iar apoi se umple cu crema.Se orneaza cu frisca,sau dupa gustul fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

elena1988 1

12.03.2011, 15:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!