Rulada cu crema de ciocolata

de silvi0ara in Prajituri, 28 Feb 2010 | 3232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foaia
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema
  • 150g ciocolata neagra
  • 200ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata:

Mai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire.

Intr-un vas se toarna frisca lichida,iar ciocolata se rupe bucati mici.Se aseaza vasul pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar fara sa fiarba.Se lasa la rece pentru 1 ora,sau se poate baga la congelator pentr 30 de minute.Se scoate si se bate bine cu mixerul la viteza mare pana devine spumoasa.Cu aceasta crema se umple rulada.


Foaia:


Se fraca bine galbenusurile cu zaharul,vanilia si un praf de sare,pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina ,iar apoi albusul batut spuma tare,amestecand usor de jos in sus.Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergament.Se intinde uniform pe toata suprafata tavii.Se baga in cuptorul incins la 180gC pentru 20 de minute.Se scoate fierbinet si se rastoarna pe un servet de bucatarie presarat cu zahar tos,si se ruleaza.Se lasa sa raceasca,iar apoi se umple cu crema.Se orneaza cu frisca,sau dupa gustul fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

elena1988 1

12.03.2011, 15:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajtura Shadow