Rulada cu crema de dulce de leche

de Angelina_Elena in Prajituri, 21 Mai 2012 | 1906 vizualizari

 

Am pregatit aceasta rulada cu ocazia Sf.Constantin si Elena! Este delicioasa, desi nu a iesit nici frumoasa nici aspectuoasa....doar bucatica aceasta am reusit sa o "salvez", restul s-a mancat pe nerasuflate!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita cacao
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 plic praf de budinca cu gust de frisca Dr. Oetker
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri dulce de leche
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de dulce de leche:

Blatul


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zaharul lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaoa, iar apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Tapetam o tava cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si coacem in cuptorul incins timp de 12-15 minute. Scoatem cu grija blatul pe un prosop de bucatarie usor umed si rulam avand grija sa nu se rupa. Lasam sa se racesca.


Crema:


Frisca o punem intr-un vas o mixam timp de 1 minut. Adaugam apoi intaritorul de frisca si zahar pudra si mixam pana se intareste. Dam apoi la frigider. Intr-un ibric punem 450 ml lapte la fiert. In alt vas punem praful pentru budinca, cele 5 linguri de zahar si 50 ml de lapte si omogenizam. Cand laptele incepe sa fiarba, dam ibricul de pe foc adaugam praful de budinca amestecat cu zaharul si laptele, punem din nou la foc si amestecam incontinuu pana cand budinca se ingroasa. Lasam apoi la racit. Dupa ce s-a racit, mixam budinca cu frisca si adaugam dulcele de leche. Omogenizam.


Desfacem apoi blatul cu grija sa nu se rupa. Intindem crema peste blat si rulam cu atentie, apoi invelim rulada in folie de plastic/aluminiu si dam la rece 1-2 ore pana se intareste putin.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Angelina_Elena 1

23.05.2012, 18:39

multumesc frumos Diana!

Sim0na 1

23.05.2012, 22:08

Foarte frumoasa rulada... dar si cercelusii imi fac cu ochiu`!

Angelina_Elena 1

23.05.2012, 23:18

multumesc mult Sim0

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu crema de ciocolata