Rulada de curcan cu urda si rosii uscate

de Oana in Curcan, 27 Oct 2013 | 1687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan (1 kg)
  • 250 gr urda sarata
  • 3 catei de usturoi
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 3-4 rosii uscate mai mari
  • marar si patrunjel proaspat tocate
  • sare
  • piper
  • putin ulei de masline
  • ierburi de provence
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu urda si rosii uscate:

Se imparte carnea in doua bucati, se taie si apoi se bate cu ciocanul de snitele pana se obtin doua bucati mari de carne ce pot si umplute si rulate.

Pentru umplutura, se amesteca branza cu verdeturile, usturoiul dat pe razatoare, coaja de lamaie si rosiile uscate taiate cubulete. Se pune sare si piper dupa gust. Cu acest amestec se ung cele doua bucati de carne, care apoi se ruleaza cu grija. Se stropesc cu ulei de masline, se sareaza si se presara deasupra ierburi de provence. Se asaza cele doua rulade intr-un vas cu putina apa, eventual putin vin alb, dupa gust. Se acopera tava si se lasa la cuptor pana devine frageda, aprox. 1 ora.

Se scoate folia si se lasa doar puti sa se rumeneasca deasupra. Se lasa apoi sa se raceasca putin si se portioneaza. Se serveste calda, cu garnitura de cartofi aurii la cuptor.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada de curcan cu urda si rosii uscate-0
Rulada de curcan cu urda si rosii uscate-1
Rulada de curcan cu urda si rosii uscate-2
Rulada de curcan cu urda si rosii uscate-3
Rulada de curcan cu urda si rosii uscate-4
Rulada de curcan cu urda si rosii uscate-5
Rulada de curcan cu urda si rosii uscate-6

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

27.10.2013, 20:08

Faina!

Valclaudia

Valclaudia 1

27.10.2013, 21:30

grozav arata!

Oana

Oana 1

03.11.2013, 16:34

Rosiile uscate s-au hidratat si s-au umflat la cuptor si au fost atat de buneee si gustoase, aromate! E delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!