Rulada din pulpa de porc

de MotanLaOale in Porc, 5 Ian 2012 | 30869 vizualizari

 

Este o reteta adusa din Bucovina. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de porc (1,8 kg)
  • 200 g carne tocata de porc
  • 100 g carne de la un ciolan afumat
  • 50 g sunca de praga (2 felii)
  • 50 g muschi tiganesc (3 felii)
  • 100 g costita
  • 200 g cascaval
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei capia verde
  • 200 g ciuperci conservate
  • 1 ou
  • vegeta
  • piper
  • condimente pentru carne de porc
  • 1 pahar vin
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din pulpa de porc:

Carnea se taie si se bate pana devine ca o foaie intinsa de grosime aproximativ de 1 cm. Carnea care se taie la fasonare se toaca pentru umplutura.


Se toaca marunt o parte din ardei, costita, se rade o parte din cascaval si se amesteca cu carnea tocata, cu oul, cu ciupercile, cu vegeta si piper si se omogenizeaza bine.


Carnea din ciolan, ardeii ramasi, cascavalul ramas, muschiul tiganesc si sunca se taie fasii lungi si inguste.


Se intinde bucata de pulpa pe suprafata de lucru si se intinde pe ea 1/2 din compozitia cu carne tocata.


Se pun peste fasiile de ardei, ciolan, cascaval, sunca si muschi tiganesc.


Se intinde deasupra si cealalta 1/2 din amestecul cu carne tocata.


Se ruleaza strans si se leaga cu ata de bucatarie.


Se face un amestec din vegeta, piper si ulei si se unge rulada bine pe toate partile.


Se unge o tava cu ulei si se pune rulada in ea.


Se presara cu condimente pentru carne de porc, se pune in tava apa si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 2 ore.


Se unge de mai multe ori cu sosul din tava.


La jumatatea intervalului se intoarce pe partea cealalta se pune si vinul si se baga in continuare in cuptor.


Spre final se reintoarce in pozitia initiala si se lasa la cuptor pana se rumeneste frumos.


Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 munute dupa care este buna de servit.


Este buna calda ca fel principal cu orice garnitura si rece ca aperitiv.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din pulpa de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

MotanLaOale 1

19.03.2012, 18:33

BuburuzaBubu 1

03.04.2012, 09:38

yaaaamy

MotanLaOale 1

03.04.2012, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc cu cascaval si ardei