Rulada din pulpa de porc

de MotanLaOale in Porc, 5 Ian 2012 | 30326 vizualizari

 

Este o reteta adusa din Bucovina. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de porc (1,8 kg)
  • 200 g carne tocata de porc
  • 100 g carne de la un ciolan afumat
  • 50 g sunca de praga (2 felii)
  • 50 g muschi tiganesc (3 felii)
  • 100 g costita
  • 200 g cascaval
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei capia verde
  • 200 g ciuperci conservate
  • 1 ou
  • vegeta
  • piper
  • condimente pentru carne de porc
  • 1 pahar vin
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din pulpa de porc:

Carnea se taie si se bate pana devine ca o foaie intinsa de grosime aproximativ de 1 cm. Carnea care se taie la fasonare se toaca pentru umplutura.

Se toaca marunt o parte din ardei, costita, se rade o parte din cascaval si se amesteca cu carnea tocata, cu oul, cu ciupercile, cu vegeta si piper si se omogenizeaza bine.

Carnea  din ciolan, ardeii ramasi, cascavalul ramas, muschiul tiganesc si sunca se taie fasii lungi si inguste.

Se intinde bucata de pulpa pe suprafata de lucru si se intinde pe ea 1/2 din compozitia cu carne tocata.

Se pun peste fasiile de ardei, ciolan, cascaval, sunca si muschi tiganesc.

Se intinde deasupra si cealalta 1/2 din amestecul cu carne tocata.

Se ruleaza strans si se leaga cu ata de bucatarie.

Se face un amestec din vegeta, piper si ulei si se unge rulada bine pe toate partile.

Se unge o tava cu ulei si se pune rulada in ea.

Se presara cu condimente pentru carne de porc, se pune in tava apa si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 2 ore.

Se unge de mai multe ori cu sosul din tava.

La jumatatea intervalului se intoarce pe partea cealalta se pune si vinul si se baga in continuare in cuptor.

Spre final se reintoarce in pozitia initiala si se lasa la cuptor pana se rumeneste frumos.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 munute dupa care este buna de servit.

Este buna calda ca fel principal cu orice garnitura si rece ca aperitiv.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada din pulpa de porc-0
Rulada din pulpa de porc-1
Rulada din pulpa de porc-2
Rulada din pulpa de porc-3
Rulada din pulpa de porc-4
Rulada din pulpa de porc-5
Rulada din pulpa de porc-6
Rulada din pulpa de porc-7
Rulada din pulpa de porc-8
Rulada din pulpa de porc-9
Rulada din pulpa de porc-10
Rulada din pulpa de porc-11
Rulada din pulpa de porc-12
Rulada din pulpa de porc-13
Rulada din pulpa de porc-14
Rulada din pulpa de porc-15
Rulada din pulpa de porc-16

COMENTARII (58)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

19.03.2012, 18:33

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

03.04.2012, 09:38

yaaaamy

MotanLaOale

MotanLaOale 1

03.04.2012, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!