La vremea cand am facut rulada asta am dedicat-o mamei mele, la aniversarea sa. Azi v-o dedic voua, cu ocazia aniversarii lui Robert. Azi puiul meu Robert implineste 7 ani. Va invit la cate o feliuta de rulada pana e gata tortul. :)))
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca de bezea. Se freaca galbenusurile cu ulei, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit.
Crema:
Intr-un vas amestecam smantana cu laptele. Adaugam praful de budinca si mixam pana se intareste.
Punem crema peste blatul racit. Uniformizam si nivelam, apoi rulam blatul pe lungime, ajutandu-ne de hartia de copt de dedesupt.
Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana si untul. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si coniacul. Lasam la racit.
Dupa ce s-a racit se toarna peste rulada si se da din nou la rece pana se intareste glazura. Se portioneaza dupa dorinta.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro