Ruladă Krem a la Krem

de madi_marin in Prajituri, 1 Ian 2012 | 13936 vizualizari

 

Prăjitura Krem a la Krem am făcut-o pentru prima dată acum mult timp. Şi de atunci… de nenumărate ori. E foarte uşor de făcut şi e bună rău. Pentru sărbători m-am inspirat de la Miha şi am dat altă formă prăjiturii…. adică ruladă. Mulţumesc Miha pentru idee. Vă invit să o pregătiţi sub orice formă doriţi, să o degustaţi şi să-mi spuneţi dacă v-a plăcut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolată (Dr. Oetker)
  • 2 linguri cu cacao

Crema:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 200 ml lapte
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 plic Creme Ole de vanilie (Dr. Oetker)

Glazura:

  • 200 g ciocolată
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt sau margarină

Ornat:

  • ciocolată albă rasă
  • pătrăţele de ciocolată
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă Krem a la Krem:

Se pregăteşte întâi blatul: se separă ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de albuşuri şi se amestecă. Se pun şi praful de cremă şi cacaoa şi se omogenizează bine.

Compoziţia se toarnă în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 20 de minute. Se rulează cât e caldă.

Crema: se mixează frişca lichidă şi laptele reci împreună cu praful de cremă şi esenţa de vanilie.

Glazura: ciocolata ruptă în bucăţele împreună cu frişca lichidă şi untul sau margarina se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se topesc toate şi se obţine o cremă. Se dă puţin la răcit.

Blatul se derulează, se unge cu cremă, apoi se rulează la loc şi se glazurează. Se ornează cu ciocolată albă rasă şi cubuleţe de ciocolată sau după preferinţă. Se taie a doua zi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem