Ruladă Krem a la Krem

de madi_marin in Prajituri, 1 Ian 2012 | 9981 vizualizari

 

Prăjitura Krem a la Krem am făcut-o pentru prima dată acum mult timp. Şi de atunci… de nenumărate ori. E foarte uşor de făcut şi e bună rău. Pentru sărbători m-am inspirat de la Miha şi am dat altă formă prăjiturii…. adică ruladă. Mulţumesc Miha pentru idee. Vă invit să o pregătiţi sub orice formă doriţi, să o degustaţi şi să-mi spuneţi dacă v-a plăcut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolată (Dr. Oetker)
  • 2 linguri cu cacao

Crema:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 200 ml lapte
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 plic Creme Ole de vanilie (Dr. Oetker)

Glazura:

  • 200 g ciocolată
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt sau margarină

Ornat:

  • ciocolată albă rasă
  • pătrăţele de ciocolată
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă Krem a la Krem:

Se pregăteşte întâi blatul: se separă ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de albuşuri şi se amestecă. Se pun şi praful de cremă şi cacaoa şi se omogenizează bine.


Compoziţia se toarnă în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 20 de minute. Se rulează cât e caldă.


Crema: se mixează frişca lichidă şi laptele reci împreună cu praful de cremă şi esenţa de vanilie.


Glazura: ciocolata ruptă în bucăţele împreună cu frişca lichidă şi untul sau margarina se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se topesc toate şi se obţine o cremă. Se dă puţin la răcit.


Blatul se derulează, se unge cu cremă, apoi se rulează la loc şi se glazurează. Se ornează cu ciocolată albă rasă şi cubuleţe de ciocolată sau după preferinţă. Se taie a doua zi.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Dana_Retetegg 1

20.12.2012, 10:32

adry88 1

20.12.2012, 10:41

bestial arata!

dantes 1

20.12.2012, 13:22

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem dubla