Ruseasca lu' Gaby :)

de simona72 in Prajituri, 26 Aug 2014 | 2675 vizualizari

 

Nu puteam sa plec la culcare fara sa va las reteta la placinta asta...nu de alta dar ma gandesc ca poate ati uitat-o:))))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce
  • 3 oua mari
  • 5 linguri smantana grasa
  • 3 linguri gris
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar brut
  • 1 lingura unt moale
  • pt servit: smantana, miere sau dulceata(dupa preferinte)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruseasca lu' Gaby :):

Ouale intregi se mixeaza pentru cateva secunde cu un praf de sare. Se adauga apoi 5 linguri zahar brut si se continua mixarea pana ouale isi tripleaza volumul si se tin de tel. Branzica de vaci(eu am folosit branzica atunci facuta din lapte de tzara) se pasireaza sau se zdrobeste bine cu furculita. Smantana se amesteca cu grisul si se lasa in asteptare 30 minute. Dupa expirarea timpului, se adauga peste smantana si gris, branza, vanilia si se amesteca bine ingredientele. Se incorporeaza cu ouale mixate. Compozitia se pune intr-o tava unsa bine cu unt, se niveleaza, se presara deasupra inca o lingura de zahar brut si se da la cuptorul incins la 160-170 grade pentru 30 minute, pana compozitia nu mai " tremura" si este rumenita. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti cu smantana, miere sau dulceata. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

placinta se poate pudra pe deasupra cu zahar pudra

2

se pot adauga in compozitie stafide sau alte fructe uscate sau confiate

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruseasca lu' Gaby :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

tarasmariana 1

28.08.2014, 05:55

MotanLaOale 1

28.08.2014, 12:10

buna buna

Rocsi 1

29.08.2014, 20:56

S-a luat virusul, e clar..O trec si eu pe lista de pregatire

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta ruseasca cu branza