Salata "a la russe"

de MotanLaOale in Salate, 11 Ian 2011 | 10300 vizualizari

 

Masa de craciun fiind in general pe baza de carne am hotarat ca ar merge foarte bine traditionala salata boeuf fara "boeuf"

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 4-5 cartofi
  • 200g mazare
  • 2 mere
  • 3-4 castraveti murati in saramura
  • 3-4 castraveti murati in otet
  • cateva masline
  • pentru maioneza
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 lingurite mustar
  • 300 ml ulei zeama de lamaie sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata "a la russe":

Cartofii se fierb in coaje. Cand sunt fierti se curata si se lasa la racit. Se toaca cubuletze mici.

Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare. Se lasa la racit si se toaca cubuletze mici.

Mazarea se  fierbe si se lasa la racit.

Castravetii se  toaca cubuletze mici si se storc in pumni de zeama.

Se amesteca toate legumele intr-un castron.

Merele se curata de coaja si samburi se toaca cubuletze mici si se amesteca cu celelalte legume pentru a nu se inegri.

Se adauga si maslinele.

Pentru maioneza : punem galbenusurile,mustarul,si sare intr-un castron le amestecam cu mixerul adaugand uleiul putin la inceput si mai mult pe urma. La final se pune si zeama de lamaie dupa gust.

In castronul cu legumele tocatepunem sare si piper dupa gust, amestecam cu maioneza si este gata.

Se pune pe platou si se orneaza dupa dorinta.

Eu am lasat-o intr-un castronel si am ornat-o la repezeala, mai putin artistic.

Pofta Buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Salata "a la russe"-0
Salata "a la russe"-1
Salata "a la russe"-2
Salata "a la russe"-3

COMENTARII (39)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

29.08.2013, 18:47

Xandrinne

Xandrinne 1

29.08.2013, 22:22

Mmm, delicioasa!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

29.08.2013, 23:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!