Salata "a la russe"

de MotanLaOale in Salate, 11 Ian 2011 | 10986 vizualizari

 

Masa de craciun fiind in general pe baza de carne am hotarat ca ar merge foarte bine traditionala salata boeuf fara "boeuf"

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 4-5 cartofi
  • 200g mazare
  • 2 mere
  • 3-4 castraveti murati in saramura
  • 3-4 castraveti murati in otet
  • cateva masline
  • pentru maioneza
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 lingurite mustar
  • 300 ml ulei zeama de lamaie sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata "a la russe":

Cartofii se fierb in coaje. Cand sunt fierti se curata si se lasa la racit. Se toaca cubuletze mici.


Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare. Se lasa la racit si se toaca cubuletze mici.


Mazarea se fierbe si se lasa la racit.


Castravetii se toaca cubuletze mici si se storc in pumni de zeama.


Se amesteca toate legumele intr-un castron.


Merele se curata de coaja si samburi se toaca cubuletze mici si se amesteca cu celelalte legume pentru a nu se inegri.


Se adauga si maslinele.


Pentru maioneza : punem galbenusurile,mustarul,si sare intr-un castron le amestecam cu mixerul adaugand uleiul putin la inceput si mai mult pe urma. La final se pune si zeama de lamaie dupa gust.


In castronul cu legumele tocatepunem sare si piper dupa gust, amestecam cu maioneza si este gata.


Se pune pe platou si se orneaza dupa dorinta.


Eu am lasat-o intr-un castronel si am ornat-o la repezeala, mai putin artistic.


Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata "a la russe"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

MotanLaOale 1

29.08.2013, 18:47

Xandrinne 1

29.08.2013, 22:22

Mmm, delicioasa!

MotanLaOale 1

29.08.2013, 23:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati