Salata de boeuf este cu siguranţă cea mai apreciată salata la noi in tara, desi nu este un fel de mâncare traditional românesc. Este omniprezentă pe mesele festive şi în special în zilele de sărbătoare.
Zarzavatul, legumele si carnea, se taie cubulete iar ouale (mai putin un galbenus fiert) se rad pe razatoarea cu gauri mari.
Ca sa fac economie de timp la taiat , eu dat legumele si zarzavatul printr-o sita de prajit cartofii si ies cubulete identice.
Se face o maioneza dintr- un galbenus fiert , un galbenus crud , una lingurita mustar si ulei.
Cind e gata maioneza o amestecam cu zarzavatul taiat,cu cartravetii maruntiti, potrivim de sare si daca trebuie punem putina zeama de lamiie.
Salata se pune pe un platou sau intr-un bol si se orneaza.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro