Salata de boeuf Om de Zapada

de marinicayou10 in Salate, 15 Dec 2014 | 2351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 1 kg morcovi
  • o telina cat un pumn
  • 2 borcane de castraveti acrii
  • 2 borcane de gogosari
  • 1-2 piepti de pui
  • 6-7 linguri de maioneza facuta in casa bineinteles pt ca cea cumparata va va strica salata.E ORIBILA!
  • sare si piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf Om de Zapada:

Cartofii se pun la fiert cu tot cu coaja.Morcovii se curata de coaja si se fierb si ei. Pieptul de pui se spala si se fierbe separat.


Intre timp cat fierb legumele, noi ne apucam sa tocam marunt gogosarii si castravetii pe care ii stoarcem de zeama si ii punem intr-un castron mare. Dupa ce a fiert pieptul de pui, il lasam putin sa se raceasca, apoi il tocam marunt si il adaugam peste acrituri. Telina o curatam si o dam toata pe razatoarea cu gauri mici si o adaugam in castron si pe ea. Cartofii fierti bine se curata de coaja si ii tocam si pe ei cubulete nu prea mici pt ca ei oricum o sa se mai sfarame. Ii adagam in castron si morcovii deasemenea ii tocam marunt.


Toate acestea fiind tocate nu ne mai ramane decat sa adaugam sare si piper dupa gust si cateva linguri de maioneza. Amestecam bine. Punem pe un platou si o modelam, ii dam forma unui om de zapada, apoi imbracam cu putina maioneza,f acem nasuc din varful unui morcov, ochii din masline feliate, gura din gogosari, nasturii tot din masline feliate. Folositi imaginatia.


Se serveste rece eventual langa o fripturica :)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf Om de Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

marcela1979 1

18.12.2014, 08:02

dantes 1

05.01.2015, 06:08

Super!

marinicayou10 1

10.01.2015, 00:20

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf (altfel ornata)