Salata de cartofi

de Panacris in Salate, 23 Apr 2017 | 3613 vizualizari

 

O rețetă din ciclul nimic nu se aruncă, totul se transformă. Mereu rămân câteva oușoare colorate, după sărbătorile pascale. Așa că și de data asta, le-am transformat într-o salată savuroasă. Rețeta poate concura cu brio, în parada Delicii de Paste ;) 

 

INGREDIENTE

  • 4-5 bucăți cartofi roșii de Covasna 
  • 2-3 fire ceapă verde 
  • 1 conservă măsline negre 
  • 4-5 bucăți castraveți acri 
  • cca 4 bucăți ouă fierte 
  • 1 borcanel capere 
  • 2-3 bucăți ridichi mărișoare
  • 4-5 linguri ulei de măsline 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • cca 2-3 linguri oțet de mere 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi:

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele. În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă, ceapa tăiată rondele, măslinele, caperele, ridichile feliate și castraveții tăiați bucățele, Se asezonează totul de sare, piper și puțin oțet, după gustul fiecăruia, se amestecă ușor până ce se încorporează toate ingredientele.

Salata se servește, după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de crevete cu pepene galben