Salata de conopida si cartofi

de RODIMUR in Salate, 26 Oct 2017 | 443 vizualizari

 

O salată de sezon, rapidă, ușoară și de post, cu un gust plăcut, grație sosului.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 300 grame de conopidă proaspătă
  • Pentru sos:
  • 2 linguri de muștar clasic
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 linguriță de oțet de vin
  • 1 praf de sare
  • zeamă de lămâie (câteva picături, după gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida si cartofi:

Se spală cartofii și se pun la fiert. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, după care se curăță de coji și se taie cubulețe într-un bol în care va fi făcută salata.


Conopida se spală, se desface în buchețele (nu foarte mici) și se fierbe timp de 3-4 minute, în apă cu sare. După acest interval de timp, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească.


Se prepară sosul amestecând pentru uniformizare: usturoiul pisat bine, cu muștarul, uleiul (picurat puțin câte puțin, ca la maioneză) zahărul tos, sarea, oțetul și la urmă, câteva picături de zeamă de lămâie, după gust.


În bol se pune un strat de cartofi tăiați cubulețe, un strat de buchețele de conopidă, 2-3 linguri de sos, al doilea strat de cartofi și apoi, la urmă, restul de conopidă și sosul rămas. Se amestecă ușor, ca să nu se sfărâme conopida și în final, salata se decorează cu roșii, sau cu mărar.

 

TIPS-URI

1

Nu fierbeți conopida mai mult de 4 minute, ca să nu se sfărâme. O salată reușită are ingredientele tăiate mai mare, întregi și nu tocate mărunt.

2

Pentru această salată, alegeți cartofi roz, care nu se sfărâmă așa ușor.

3

Pisați bine usturoiul pentru sos, până devine o pastă.

4

Amestecați ușor ingredientele la sfârșit, ca să nu le striviți și să rămână așa cum le-ați pus în salată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

29.10.2017, 10:38

Mulțumesc frumos, Cătălina! Mă bucur mult...

mirela0911 1

29.10.2017, 20:58

Interesanta salata!

RODIMUR 1

29.10.2017, 21:19

Da, Mirela, e interesantă, ușor de făcut și cu un gust foarte bun! Voi mai face, pentru că merită...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole boabe