Salata de icre

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2013 | 2052 vizualizari

 

Pt ca sotul meu este inebunit dupa ele, pt ca nu lipsesc aproape niciodata din frigider, de cele mai multe ori le cumpar, dar cind am ocazia le fac si eu, iar acum am primit de la sotia unui pescar icre proaspete, le-am pregatit si eu in felul meu....

 

INGREDIENTE

  • o cescuta de gris
  • 2 cesti si jumatate de apa
  • sare
  • 50-60 gr icre proaspete
  • una bucata file de ansoa + o lingurita de ulei din borcanelul cu ansoa
  • zeama de la o limeta sau lamaie
  • 100 ml ulei
  • jumatate de lingurita de ceapa rasa fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre:

Punem apa la fiert cu un praf de sare, cind fierbe punem grisul in ploaie si amestecam cu un tel. Cind este fiert, s-a ingrosat si se desprinde de peretii vasului, il transferam intrun castron si-l lasam la racit. Punem o folie alimentara peste gris sa nu prinda pojghita si-l putem da si la frigider daca ne grabim. Icrele proaspete se curata de pielite si se freaca cu o lingura intr-un castronel. Se amesteca grisul fiert si racit cu icrele,fileul de ansoa il taiem cit putem de marunt si le amestecam cu mixerul si turnam cite putin ulei ca si la maioneza. Le potrivim de sare , adaugam zeama de limeta dupa cit dorim de acrisoare si putina ceapa data pe razatoarea mica. Se servesc cu paine prajita, masline kalamata sau dupa preferintele fiecaruia. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca aveti musafiri si doriti sa faceti o cantitate mai mare, atunci le inmultiti cu mai mult ulei si cu apa minerala sau sifon

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

CookieMonster 1

30.03.2013, 19:51

si eu le fac la fel. Sunt foarte bune!

Rocsi 1

30.03.2013, 21:42

Lavinia 1

31.03.2013, 10:00

ador icrele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Salata de icre de stiuca