Salata de laptuci cu ceapa verde si nuci

de Mihaela11_jo in Salate, 25 Mai 2011 | 3439 vizualizari

 

Am primit o multime de comentarii si intrebari referitoare la laptuci.
Laptuca mai este cunoscuta si sub numele de salata verde cu frunza mica; frunzele si tulpinile sunt foarte suculente.
Laptuca nu este doar un aliment racoritor; în primul rând, ea este o planta bogata în elemente minerale: fier, potasiu, magneziu, zinc, cupru, iod, fluor (care faciliteaza cresterea osoasa), clorofila, carbonat de calciu... Vitaminele A, B, C si D.
Dar elementul caracteristic al acestei legume este lactucarium-u\, foarte pretios în : insomnie, colici, tuse nervoasa, tuse convulsiva, palpitatii .
Anticii o foloseau si pentru a combate incontinenta urinara. In zilele noastre, aceasta proprietate, la fel ca cele precedente, a fost confirmata de medicina moderna.
Cei care consuma cu regularitate laptuca apreciaza si efectul sau laxativ; celuloza pe care o contine combate constipatia, stimuleaza intestinele lenese si împiedica fermentatia intestinala.
Saraca în hidrocarbonati, laptuca va fi un deliciu pentru diabetici, care o pot consuma fara grija.
Sub forma de decoct, laptuca este un remediu care favorizeaza evacuarea tubului digestiv, alina tusea nervoasa si provoaca somn. Totodata, este eficienta în afectiunile în care ficatul este marit (hepatomegalie). Reteta este folosita de secole: se pune o laptuca într-un litru de apa. Se fierbe timp de 45 de minute. Se beau trei pâna la patru cesti pe zi, dupa masa. Cei care au insomnii pot bea înca o cana cu 20 de minute înainte de culcare.
Este foarte populara si pentru uz extern/
Ten uscat: se fierb doua laptuci cu cotor cu tot, în 1,5 I de apa, timp de 25 minute. Se strecoara. Se toarna lichidul într-o sticla închisa ermetic. Se utilizeaza ca lotiune, dimineata si seara. Acest decoct nu se pastreaza mai mult de trei zile.
Lotiunea calmeaza iritatiile, elimina roseata, combate acneea.

Insolatii: se fierbe o laptuca la foc mic, timp de o ora. Se strecoara. Se aplica din abundenta pe partile afectate, cu un tampon curat. Se reia operatia de doua ori pe zi.

Oftalmie: se fierbe o lingurita de seminte de laptuca într-un castron cu apa, timp de zece minute. Se strecoara. Se lasa sa se raceasca. Se aplica pe ochi sub forma de comprese.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura de laptuci( cca 300 grame)  
  • 2-3 fire de ceapa verde  
  • 4 linguri ulei de masline  
  • 2 linguri de zahar  
  • 1oo ml bere cu aroma de mere-nealcoolica ( adaptata la tarile arabe)  
  • 3 linguri otet balsamic  
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 4 linguri miez de nuca zdrobita ( nu prea marunt)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de laptuci cu ceapa verde si nuci:

Laptucile se spala , se taie cozile si se pun intr-un bol de salata.


Nucile se zdrobesc si se adauga laptucilor.


Ceapa verde se taie marunt si se caleste in uleiul de masline 2-3 minute; se adauga zaharul, otetul balsamic si berea.


Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba 5 minute.


Se adauga in bolul de salata dupa ce s-a racit si se amasteca bine.


Se decoreaza cu jumatati de nuca sau dupa gust.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de laptuci cu ceapa verde si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Mihaela11_jo 1

27.05.2011, 20:35

Mamaieelena

-Miti- 1

28.05.2011, 09:58

de abia acum am vazut-o si eu ce introducere n-am mancat niciodata,dar sigur arata bine

Mihaela11_jo 1

28.05.2011, 20:34

Adina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de varza murata cu boia