Salata de morcovi si telina cu dressing de portocale

de diaconta in Salate, 13 Apr 2016 | 1048 vizualizari

 

In urmă cu puţin timp, la o întâlnire cu oameni tare dragi mie, am primit în dar de la prietena mea Adina (Mitinita), căreia-i mulţumesc, o carte de bucate cu reţete din Orient.
Am fost surprinsă să descopăr foarte multe reţete deosebit de interesante şi care se pregătesc relativ uşor. Aşa a fost şi această salată pe care eu am pregătit-o alături de o friptură de miel.

 

INGREDIENTE

  • 400 g morcovi tineri cu frunze
  • 1 tija de ţelina(apio)
  • 1 ardei iute roşu
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura oţet balsamic
  • 20 g stafide
  • Sare,piper
  • Zeama de lamâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de morcovi si telina cu dressing de portocale:

Am curatat morcovii si am lasat 2-3 cm din partea cu frunze.


Ardeiul iute l-am taiat în doua, am scos semintele si apoi l-am taiat felii subtiri.


Am ras coaja de la portocala (fara partea alba) si apoi am stors sucul din ea.


Intr-o tigaie am încins uleiul si am calit morcovii împreuna cu ardeiul iute. Am adaugat apoi sucul, coaja de portocala si otetul balsamic.


Am pus un capac si am fiert la foc foarte mic 10 minute.


Tija de telina am spalat-o,am taiat-o bucati mai lungi,am pus-o peste morcovi, am pus si stafidele si am mai lasat câteva minute pe foc.


La final am pus sare,piper si putina zeama de lamâie.


Se poate servi ca atare sau ca si garnitura lânga o friptura.



S-aveţi poftă !!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de morcovi si telina cu dressing de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Catalina L 1

15.04.2016, 19:44

excelent

Ligia Bxl 1

19.04.2016, 10:41

Andreea Caroline 1

19.04.2016, 10:54

wow

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Salata de ruccola cu piersici, prosciutto si Grana Padano