Salata de ton cu fusilli

de Dulceatadetrandafiri in Ton, 24 Mai 2011 | 4378 vizualizari

 

Din grau, orez sau mei, Wikipedia inventariaza nici mai mult, nici mai putin de 162 de tipuri diferite de paste. Cu denumiri si forme dintre cele mai hazlii, de la funditele farfalle italienesti la biáng biáng, un tip de paste foarte populare in China.
Desi astazi asociate cu bucataria italieneasca, de-a lungul istoriei, vase speciale din care se mancau taitei se pare ca au fost gasite in China, inca din Neolitic.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 6 portii:
  • 400 gr fusilli 
  • 400 gr ton din conserva, in ulei
  • 250 gr fasole verde (conserva)
  • 250 gr fasole alba (am folosit din cea rosie, din conserva)
  • 250 ml iaurt natural Campina (si inca pe atat pentru servire)
  • sucul de o jumatate de lamaie
  • o ceapa potrivita
  • patrunjel tocat
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ton cu fusilli:

Pastele le fierbi ca-n indicatiile de pe pachet, adaugand fasolea verde in ultimele 5-7 minute de fierbere. Concomitent, intr-o alta oala fierbi tot atata timp cat pastele fasolea alba. Pastele cu fasolea verde se clatesc, se scurg si se lasa sa se raceasca.



Procedezi la fel si cu fasolea alba. O scurgi, clatesti si racesti. Apoi o amesteci cu iaurtul, putin ulei din conserva de ton, zeama de lamaie, putina sare. Adaugi pastele, tonul maruntit, fasolea verde, ceapa taiata solzisori si amesteci bine, cu grija sa nu pasezi compozitia. Deasupra presari patrunjel tocat. La masa poti pune alaturi un bol cu iaurt din care fiecare sa se serveasca cat doreste si jumatati de lamaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ton cu fusilli" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

LUK 1

25.05.2011, 22:06

gaby_gabytza 1

25.05.2011, 22:56

babi5 1

15.12.2014, 20:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton cu maioneza si gris