Salata de vinete

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2013 | 1282 vizualizari

 

Stiu ca toata lumea o face, este f populara si cred ca marea majoritate a ramanilor o adora. Este placuta si la noi in casa tare mult, mai ales de sotul meu, care indiferent cum am facut-o, am incercat sa mai schimb ceva la ea,sa-i aduc ceva nou acestei salate...nimic nou adus nu a placut ca si cea traditionala. Asa ca vin si eu cu reteta mea pe care o fac exact ca si mama, cu micile ei secrete invatate de la ea...

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete(aproximativ 1 kg)
  • 1 ceapa mica
  • sare

pt maioneza:

  • 1 galbenus
  • 1 virf de cutit de mustar
  • 150 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Vinetele se spala, se sterg cu un prosop de bucatarie, se inteapa din loc in loc cu o scobitoare(pt a evita eventuala "bubuiala" in timpul coacerii) si se coc pe plita. Dupa ce sunt coapte pe toate partile se pun intr-un castron si se lasa sa se racoreasca putin, dar nu prea mult, ele trebuie curatate atunci cind sunt calde, dinspre cotor inspre virf se i-a cite o fasie si sub nici o forma vanata coapta nu se trece prin jet de apa. Daca mai raman eventual mici bucatele de coaja arsa se iau cu virful de la cutit. Dupa ce le-ati curatat, se taie cotorul, se pun intr-o strecuratoare de plastic si se lasa pana nu mai curge zeama din ele. Se pun pe un fund de lemn si se toc cu un tocator de lemn pt vinete. Se toaca o ceapa cat puteti de marunt si se adauga peste vinete. Se face o maioneza: se mixeaza galbenusul de ou cu f putin mustar si se pune in fir subtire uleiul. Se adauga sare dupa gust, maioneza si se amesteca toate cu o lingura de lemn. Serviti cu paine de casa si rosii si va asigur ca este divin.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pt ca vinetele sa ramana albe nu folositi la prepararea lor decit ustensile de lemn sau plastic

2

nu folositi in exces ceapa, iar in maioneza nu puneti decit f putin mustar(ca sa nu se taie maioneza in timp ce o faceti) sau faceti maioneza din galbenus crud si unul fiert fara mustar. Toate acestea modifica gustul salatei, iar eu vreau sa simt gustul de vinete coapte pe plita sau jar

3

nu dati sub jet de apa vinetele dupa ce le-ati copt, se pierde din gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

merisor 1

22.07.2013, 17:43

Cea mai buna salata!

Geanina87 1

22.07.2013, 19:26

Imi place mult de tot

Valclaudia 1

10.08.2013, 23:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32