Salata fina de vinete, cu maioneza, ceapa verde si rodie

de RODIMUR in Salate, 31 Ian 2020 | 1732 vizualizari

 

Un mic dejun aproape ”regal”, cu o salată fină de vinete, îmbogățită cu maioneză, condimentată cu ceapă verde proaspătă și aromată cu semințe de rodie. Un răsfăț culinar mai rar, pentru că rodiile se găsesc mai greu la noi...
Am încercat mereu să schimb câte puțin gustul clasic al salatei de vinete cu ceapă tocată mărunt, simplă, fadă și puțin iute. Mai întâi, am schimbat ceapa cu usturoiul pisat, în cantitate foarte mică, pentru ca gustul său să nu copleșească.
Mai apoi am adăugat maioneza, proaspătă și de calitate, făcută în casă, nu cumpărată la borcan, din magazin. În această variantă, maioneza dă un gust foarte fin salatei de vinete, tăind iuțeala. În plus, maioneza mai deschide la culoare salata de vinete, care uneori este cam ”întunecată”.
În al treilea rând, salata mea de vinete este ”fină” pentru că nu are semințe. Oricât de mult timp ar cere eliminarea lor, eu zic că gustul final merită acest efort. De mulți ani, salata mea de vinete, chiar preparată clasic, nu mai are semințe...
Și în cele din urmă, am vrut să  profit de oferta de iarnă și să adaug aroma orientală a semințelor de rodie, înlocuind astfel clasicele felii de roșii care însoțesc de obicei această salată.
Nu sunt adepta schimbărilor majore și nu prea renunț la bucătăria tradițională pe care o știu și în care am deplină încredere, dar cred că unele mici modificări, sau adaosuri de calitate merită încercate, pentru gusturi  mai noi, elevate, în conformitate cu un secol care ne-a mai adus câteva ingrediente insolite...
Un mic dejun care se poate prepara ușor și repede, cu vinete deja coapte, de la congelator și cu maioneză mixată rapid.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mici, coapte, de la congelator
  • 2 linguri de maioneză proaspătă, preparată în casă
  • 2 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • semințele de la 1/2 rodie
  • 1/2 din cantitatea de ceapă verde, tăiată rondele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata fina de vinete, cu maioneza, ceapa verde si rodie:

Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se lasă peste noapte într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.


Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele fine.


Se curăță rodia și se scot semințele cu grijă, ca să nu se spargă.


Se face rapid o maioneză bine legată dintr-un gălbenuș, 1/2 linguriță de muștar clasic, 30-40 ml de ulei și 1/2 linguriță de zeamă de lămâie.


Se desfac vinetele scurse de lichid și se scot semințele, cu mare grijă și răbdare, după care se toacă fin.


Se condimentează cu sare și piper, se adaugă maioneza și 1/2 din cantitatea de ceapă verde tăiată rondele. Se amestecă ușor pentru uniformizare și se pune salata într-un bol.


Se decorează cu semințe de rodie. Semințele și rondelele de ceapă verde rămase vor fi folosite pentru ornarea feliilor de pâine unse cu salată.

TIPS-URI

1

Scoateți vinetele coapte din congelator cu o seară înainte, ca să se decongeleze natural.

2

Puneți-le într-o strecurătoare, pentru ca între timp să se scurgă lichidul din vinete.

3

Pentru ca salata să fie cu adevărat fină, îndepărtați cu răbdare semințele de vinete.

4

Preparați mai întâi o maioneză proaspătă.

5

Dacă nu aveți la îndemână ceapă verde și semințe de rodie, atunci veți face și veți servi o salată de vinete clasică. Dar dacă veți adăuga o maioneză naturală, proaspătă, preparată în casă și veți îndepărta semințele vinetelor, oricum veți avea o salată fină, chiar și fără rodie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata fina de vinete, cu maioneza, ceapa verde si rodie" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

01.02.2020, 17:44

Mulțumesc frumos, Cristina!

Merisor 1

02.02.2020, 11:02

Ce bună cu semințe de rodie!

RODIMUR 1

02.02.2020, 12:22

Daaa, Merișor, este ceva mai deosebit... Îți mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu tahini si usturoi