Salata marocana

de Sidy in Salate, 23 Feb 2013 | 10398 vizualizari

 

Aceasta salata este foarte satioasa si usoara in acelasi timp , datorita legumelor proaspete pe care le contine.
In Maroc, aceasta salata se serveste la ocazii speciale, la nunti, "botezuri" si atunci cand musafiri deosebiti iti calca pragul. Ingredientele pot varia in functie de anotimp si de zona unde se pregateste. Salata se serveste mereu pe un platou mare care se pune in centrul mesei ,pentru ca fiecare sa se poata servi. Aceste cuvinte sunt ale Jamilei...La ea am vazut salata si am ramas cu gandul la ea.Aveam nevoie sa fac ceva de post, asa ca am modificat putin....
Multumesc mult de tot Jamila, pentru idee.

 

INGREDIENTE

  • cateva frunze de salata verde
  • 3 cartofi fierti
  • 1 sfecla rosie fiarta
  • 2 morcovi fierti
  • 4 rosii
  • 3 castraveti murati
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 5 ridichi de primavara
  • 150 g orez
  • 1-2 ceapa rosie
  • 150 g ciuperci fierte si feliate
  • 80 g masline negre
  • 150 conserva porumb
  • 150 ml supa de legume
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata marocana:

Curatam una dintre cepele rosii si o taiem julien .Intr-o cratita punem doua linguri ulei de masline, il incalzim apoi sotam ceapa, amestecand din cand in cand in cratita.

Orezul spalat bine in mai multe ape  si strecurat, il punem peste ceapa , impreuna cu ciupercile scurse.

Adaugam supa de legume si asezonam.Acoperim cratita si la foc mic , lasam sa fiarba orezul bine vreo 20 de minute. Daca mai este nevoie , mai adaugam putina supa.

Morcovii si cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu putina sare.Dupa ce au fiert , le taiem cubulete.

Taiem cubulete si celelalte legume.Rosiile le taiem felii , iar maslinele le lasam intregi( sunt fara samburi)

Facem un sos din ulei de masline, zeama de lamaie , sare si piper cu care vom stropi legumele taiate, fiecare leguma fiind asezata in alt recipient.

Orezul cu ciuperci il asezam in mijlocul unui bol mai mare si roata dupa el asezam cate un rand de masline, rosii si boabe de porumb fiert.

Celelalte recipiente , in care am asezat putina salata verde si apoi legumele taiate , le montam roata dupa bolul mare.

Deasupra presaram putin patrunjel verde tocat.

La servire, fiecare isi ia orez cu ciuperci si legume fierte sau crude, pe care la mai asezoneaza daca este cazut.

A iesit o salata foarte satioasa de post si farfuriile au ramas goale.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

In farfurii veti avea o explozie de culori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata marocana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Tabita _ 1

23.02.2013, 21:06

Trebuie sa fie tare buna!

diaconta 1

23.02.2013, 22:46

JamilaCuisine 1

24.02.2013, 01:51

Cu mare drag, Sidy. Ma bucur din suflet ca ati incercat-o si ca v-a placut.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf