Sangria

de Dya Daniela Andrei in Cocktail, 22 Feb 2011 | 3941 vizualizari

 

Pentru serile reci de iarna,,,
Intrucat iarna se incapataneaza sa mai stea pe la noi m-am gandit sa va impartasesc o reteta care sa va mai incalzeaza in obraji :)

Nu stiu prea multe despre originea acestei bauturi,,, doar faptul ca provine din Spania unde se bea vara, ca racoritor (asta fiind o critica destul de acida adusa de un vizitator al blogului meu).

Asa ca tin sa mentionez un singur lucru:
aceasta reteta este inspirata dintr-o carticica si ma bucur ca precizeaza "se serveste fierbinte" :D deoarece, asa fierbinte, isi pastreaza toata aroma si te invaluie intr-un mod placut prin caldura si gust.
(Servita rece are consistenta nectarului)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru vin rosu
  • 3 portocale
  • 2 lamai
  • cuisoare
  • 2 batoane de scortisoara
  • 4-5 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sangria:

Spalam bine fructele. Infingem cuisoarele in coaja portocalelor, le taiem felii si le punem intr-un vas, impreuna cu vinul, cu lamaile taiate in patru, cu zaharul si cu batoanele de scortisoara. Asezam vasul pe foc si aducem vinul la punctul de fierbere, amestecand din cand in cand. Luam vasul de pe foc (dupa ce a dat in clocot) si il lasam acoperit aproximativ 10 minute pentru a se aromatiza.


Se serveste fierbinte! Va doresc un sfarsit de iarna cald! :)




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sangria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei 1

10.03.2011, 14:28

Da , asa este. Dar cum eram nestiutoare,,, am incercat reteta asa cum era in revista! Apoi m-am documentat si eu si am vazut care este reteta originala,,, insa mie mi-a placut si asa, cel putin fierbinte in mijlocul gerului

adry88 1

18.05.2011, 21:19

Dya Daniela Andrei 1

19.05.2011, 09:16

Multumesc Eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sangria cu vin roze, zmeura si grepfrut