Sangria

de Dya Daniela Andrei in Cocktail, 22 Feb 2011 | 4131 vizualizari

 

Pentru serile reci de iarna,,,
Intrucat iarna se incapataneaza sa mai stea pe la noi m-am gandit sa va impartasesc o reteta care sa va mai incalzeaza in obraji :)

Nu stiu prea multe despre originea acestei bauturi,,, doar faptul ca provine din Spania unde se bea vara, ca racoritor (asta fiind o critica destul de acida adusa de un vizitator al blogului meu).

Asa ca tin sa mentionez un singur lucru:
aceasta reteta este inspirata dintr-o carticica si ma bucur ca precizeaza "se serveste fierbinte" :D deoarece, asa fierbinte, isi pastreaza toata aroma si te invaluie intr-un mod placut prin caldura si gust.
(Servita rece are consistenta nectarului)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru vin rosu
  • 3 portocale
  • 2 lamai
  • cuisoare
  • 2 batoane de scortisoara
  • 4-5 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sangria:

Spalam bine fructele. Infingem cuisoarele in coaja portocalelor, le taiem felii si le punem intr-un vas, impreuna cu vinul, cu lamaile taiate in patru, cu zaharul si cu batoanele de scortisoara. Asezam vasul pe foc si aducem vinul la punctul de fierbere, amestecand din cand in cand. Luam vasul de pe foc (dupa ce a dat in clocot) si il lasam acoperit aproximativ 10 minute pentru a se aromatiza.


Se serveste fierbinte! Va doresc un sfarsit de iarna cald! :)




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sangria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei 1

10.03.2011, 14:28

Da , asa este. Dar cum eram nestiutoare,,, am incercat reteta asa cum era in revista! Apoi m-am documentat si eu si am vazut care este reteta originala,,, insa mie mi-a placut si asa, cel putin fierbinte in mijlocul gerului

adry88 1

18.05.2011, 21:19

Dya Daniela Andrei 1

19.05.2011, 09:16

Multumesc Eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Sangria cu vin roze, zmeura si grepfrut