Saramura de peste

de iri_iri in Crap / Caras, 7 Mai 2012 | 5322 vizualizari

 

....aceasta saramura am descoperit-o undeva intr-o zona de munte,la Agasi,unde am avut ocazia sa merg si sa petrec un sfarsit de saptamana superb,langa persoane care imi sunt dragi.

 

INGREDIENTE

  • un crap oglinda si cateva bucati de caras.
  • iar pentru saramura avem nevoie de:
  • sare,
  • busuioc,
  • cimbru,
  • leustean,
  • rosii,
  • ardei iute,
  • lamaie.
  • ulei pentru stropit bucatile de peste.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Cantitatea de ingrendiente o stabileste fiecare in functie de preferinta.


Pentru inceput punem la foc saramura astfel: rosiile le spalam si le taiem felii. Lamaia o spalam si o taiem in 4. Busuiocul, leusteanul si cimbrul vor fi spalate si adaugate intregi si ele alaturi de celelalte, impreuna cu sare. Spre finalul fierberii saramurii se adauga ardei iute .


Separat se pregateste pestele. Se curata, se spala si apoi se cresteaza din loc in loc, dupa care se unge pe deasupra cu ulei si se prajeste pe gratar. Dupa ce s-a rumenit se aseaza intr-un vas, peste care se adauga zeama de saramura strecurata.


Se serveste cald imediat dupa preparare.


O pofta buna la saramura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

iri_iri 1

15.05.2012, 09:34

da multumesc mult si ma bucur mult ca am revenit pentru ca aici ma simt ca intr-o oaza de liniste si de relaxare !te pup diaconta

diaconta 1

15.05.2012, 09:41

e bine atunci

cretzolina 1

11.06.2012, 21:59

deci saramura de crap la gratar e cea mai buna posibila..absolut delicioasa!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Saramură de caras