Saramura de scrumbie

de Ina in Peste, 2 Mai 2010 | 10009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • scrumbie ( 4 bucati)
  • sare gronjoasa
  • Pentru saramura:
  • 3-4 catei usturoi
  • un ardei iute
  • patrunjel
  • marar
  • delikat
  • 300 ml. apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de scrumbie:

Scrumbia se curata , se spala si se cresteaza din aproape in aproape pentru ca oasele sa se friga si sa nu mai creeze impediment la mancat. Se presara sare gronjoasa pe toata suprafata scrumbiei si in crestaturi, apoi se pune pe gratarul incins.


Saramura: se toaca marunt usturoiul, ardeiul iute si verdeata, si se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu putin delikat si 300 ml. apa, pana dau in clocot.


Cand pestele este fript se aseaza intr-o tava si se acopera cu saramura fierbinte.


Se serveste calda, cu mamaliguta.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a pune pestele la fript, freaca gratarul cu o bucata de ceapa sau sunca. Pestele nu se va lipi de gratar si-l vei intoarce cu usurinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de scrumbie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Ina 1

03.05.2010, 19:32

Pai la ce peste vad ca prinde domnul, scrumbia mea e nimica toata .

Bucataras Medi 1

04.05.2010, 15:34

Eu ador scrumbia....si in primavara asta am cautat si cu greu am gasit................

Ina 1

04.05.2010, 17:25

Anul trecut nu prea am avut scrumbie, dar au tot venit pescarii, anul asta. Am luat chiar azi, cu 10 lei/kg.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor cu dovlecei si busuioc