Sarmale

de divainbucatarie in Mancaruri cu carne, 16 Dec 2010 | 2169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de porc
  • 100 g ceafa porc afumata
  • 4-5 felii de costita de porc afumata
  • 2 linguri de orez
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri cu varf de orez (60 g)
  • marar
  • putin cimbru
  • 1 varza murata mare – cu frunze subtiri
  • 5 linguri de bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • boabe de piper
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • optional smantana pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Pentru inceput ne pregatim foile de varza: daca varza este prea acra sau prea sarata spalam frunzele in apa calduta si le stoarcem. Daca frunzele sunt prea mici taiem nervurile groase pe dos, fara sa rupem frunza, iar daca frunzele sunt prea mari le putem taia in doua.

Tocam carnea impreuna cu ceafa. Adaugam ceapa tocata marunt si calita, orezul, putin piper macinat, cimbrul si mararul.


Punem la acest amestec si o ceasca de apa rece care are rolul de a fragezi carnea. Luam frunza de varza in mana si punem carne tocata cam o lingura (daca va plac sarmale mai mici puneti cu lingurita). Carnea o punem pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana cel putin 2 cm la un capat si la celalat al frunzei, pentru a inveli sarmaua.


Cand terminam de aranjat sarmalele mai punem un rand de varza taiata julien, boabele de piper si frunza de dafin.


Introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu costita afumate. Apoi asezam sarmalele una langa alta, chiar si suprapuse daca avem mai multe, dar trebuie sa avem grija ca oala aleasa sa fie destul de inalta, pentru a nu a da in foc cand fierb.


Turnam apa clocotita peste acestea si le punem la fiert. Intre timp calim bulionul si il punem peste varza.


Lasam sa fiarba cam o ora, completand cu apa din cand in cand, apoi le dam la cuptor pentru 30 de minute sa scada.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

giuliana 1

17.12.2010, 08:56

foarte bune sarmalele sunt preferatele mele

-Miti- 1

17.12.2010, 09:34

divainbucatarie 1

17.12.2010, 10:21

Va multumesc dragele mele!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu garnitura de ciupercute si rosii cherry