Sarmale

de madi_marin in Porc, 13 Ian 2012 | 2033 vizualizari

 

Mă declar fan inrăit al sărmăluţelor. Pe viaţă. Nu am nevoie de o sărbătoare sau un eveniment special ca să le împăturesc cu răbdare şi aroma lor inconfundabilă şi delicioasă să-mi umple casa şi sufletul. Aşa că invit pe toţi cei cărora le plac....să le guste. Promit ca fac şi mămăligă!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată amestec vita+porc(sau altă combinaţie după preferinţă)
  • 2 kg varză acră cu foi subţirele
  • 1 căniţă de orez
  • 1 ceapă mare
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • suc de roşii
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Ceapa se toacă mărunţel şi se pune peste carne. Se mai adaugă sare,piper, cimbru şi mărar şi orezul spălat şi bine scurs. Se omogenizează bine compoziţia şi se lasă la odihnit .


Varza se desface în foi cărăra li se taie cotoarele. Se taie la mărimea potrivită şi eventual se spală daca sunt prea sărate sau prea acre. Se împăturesc sărmăluţe care se pun în cratită pe un pat de varză tăiată fideluţă. Când sunt toate terminate, se presară deasupra cimbru şi mărar, apoi se mai pune un strat de varză tocată, se acoperă cu apă şi se pun la cuptorul încins, la foc mic să se fiarbă. Se mai pune apă din când în când dacă e nevoie.


Când sunt gata, se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă la cuptor cam 30 de minute.


Sunt mult mai bune a doua zi servite cu mămăligă şi ardei iute.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

jolygina 1

16.01.2012, 11:15

da da gustoase

madi_marin 1

16.01.2012, 18:31

jolygina...ma bucur ca iti plac...

ionicaw 1

28.12.2012, 22:14

La mulţi ani Bucătăraş abea astept sa pun in aplicare aceasta reteta(o pun in favorit).

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza creata