Sarmale de post cu praz si soia "Inedit"

de Bunica in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 3049 vizualizari

 

Am tot facut sarmale de post cu ceapa si mi-am zis sa incerc si cu praz.Mi se par mai dulci.

 

INGREDIENTE

  • 100 g. soia granulata Inedit
  • 200 g. orez
  • O bucata praz 350 g.
  • 1 morcov
  • sare dupa gust
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 3 linguri suc de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • marar
  • 1 foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu praz si soia "Inedit":

Foile de varza se desfac si li se taie cotoarele.


Soia se pune intr-un castron,iar peste ea se toarna apa fiarta,lasandu-se 15-20 minute la inmuiat.


Morcovul se curata,se spala si se toaca marunt la cutit sau blender


Prazul se curata,se spala si se toaca marunt.


Orezul se spala si se pune intr-un bol.


Peste orez se pun:prazul,morcovul,soia(scursa,daca a mai ramas apa),sare,piper,cimbru si 1 lingura suc de rosii.


Toate aceste se amesteca bine.


Frunza se varza se pune pe mana sau tocator,se adauga compozitia cu orez,se infasoara,formandu-se sarmaua.


Intr-o cratita de 3 l. se pune varza tocata,foaia de dafin,2 linguri suc de rosii,uleiul apoi se aseaza sarmalele.


In cratita,peste sarmale se toarna apa fiarta cat sa le acopere si inca 2 cm. peste.


Se fierb la foc potrivit.


Sunt gata cand atat varza cat si compozitia sunt fierte.


 

TIPS-URI

1

Din cand in cand se mai toarna apa calda peste sarmale.

2

Cratita se ia de pe foc si se misca circular(stanga-dreapta) pentru a nu se prinde si afuma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu praz si soia "Inedit"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Cris2711 1

23.03.2013, 01:47

pap tot din farfurie

Bucataras Monica 1

24.03.2013, 14:23

gustoase!

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 17:41

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi Apollo