Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 11 Oct 2010 | 5529 vizualizari

 

Sincer ............nu am cuvinte ,au fost super super bune

 

INGREDIENTE

  • 1200 kg carne de porc
  • 1 kg ciuperci champinion
  • 2 cepe
  • 400 pasta de tomate
  • 20 ml ulei
  • 500 ml bulion
  • 1 cana orez
  • sare
  • piper
  • 2 capatini mari de varza proaspata
  • cimbru
  • marar
Pt oparit varza -
  • 1 plic sare de lamaie si 1 cana de otet-optional
  • slanina afumata taiata bucatele mici
  • 1 kg costita afumata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata:

Se opareste varza in apa cu sare ,otet si sare de lamaie,se scot cu grija frunzele oparite si se lasa la racit ,se curata de cotor.


Slanina afumata se taie in bucatele mici si se pune in fiecare sarmaluta cate o bucata


Se curata ceapa si se toca marunt in ulei pana devine sticloasa dupa care se pun ciupercile curatate si tocate ,se condimeteaza cu sare ,piper si se lasa sa cu un capac acoperite 10 minute ,dupa care se pune 1 cana de orez si 1/2 cana de apa,


Cand avem si frunzele pregatite se ia cate o frunza se pune din compozitia de carne cu ciuperci si cate o bucatica de slanina afumata si se impacheteaza sarmalutele .


Intr-o oala mai mare(am pus in oala de 10 l) se toaca din varza oparita, mijlocul ce ramane de la frunze si se pune pe fundul oalei peste care se pun si crengute de cimbru si marar,iar peste cimbru se aseaza sarmalutele in cerc(asa le pun eu)iar peste sarmalute costita afumata taiata bucatele si iarasi sarmalute.............pana vi se temina compozitia iar peste sarmalute eu mai toc si varza si pun desupra sau se poat pune frunze de varza


Se pune oala pe foc se pune apa si se lasa sa fiarba la foc mic acoperite 2 ore dupa care se pune bulionul se mai da 2 clocote si se stinge focul.Nu sant foarte acre ,ci numai bune


Se servesc cu smantana,mamaliguta.........................


Ps:Au avut un succes...........nu vreau sa le laud eu dar,au iesit super super bune,chiar merita sa le incercati ,nu veti regreta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (16)

nadina73 1

13.10.2010, 13:25

multumesc mult iubitelor

Adinacarla 1

15.10.2010, 13:15

sarmale...o bunatate....cu ciuperci nu am mai mancat dar merita incercat

mariac 1

17.10.2010, 01:33

au fost foarte bune simonela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06