Sarmale manastiresti

de susu in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 2809 vizualizari

 

 Foarte bune, servim calde sau reci cu ardei iute, cica se spune ca cel care stie sa gateasca sarmale de post delicioase atunci este un bucatar desavarsit

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi,
  • 1 morcov mare,
  • 2 cepe mari (una rosie, una alba),
  • 1 cescuta de orez,
  • bulion, marar si patrunjel proaspete,
  • frunze de telina,
  • foi de vita sau varza murata,
  • Condimente: boia, foi de dafin, cimbru, marar uscat, piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale manastiresti:

Cartofii si morcovul curatate se dau prim razatoarea mare iar ceapa se toaca marunt. Calim toate legumele impreuna timp de cateva minute dupa care adaugam orezul si-l calim si pe acesta.

Punem 1 lingurita de boia dulce, condimente si 2 linguri de pasta concentrata de rosii. Potrivim de sare si punem verdeata tocata.

Formam sarmalele cu aceasta umplutura si le pregatim pentru cuptor. Intr-o oala de pamant punem varza murata tocata pe fund, sarmale si mirodenii printre ele : marar si cimbru uscat, boabe de piper, foi de dafin. Deasupra mai punem varza tocata si facem un sos din apa fiarta cu bulion, putina zeama de varza, 1 lgt boia si verdeata.

Punem sosul peste sarmale si completam cu apa fiarta cat sa le acopere putin. Punem sare doar daca este cazul, zeama de varza si bulionul sunt deja sarate. Dam la cuptor 1- 2 ore. Sunt bune atat calde cat si reci

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale manastiresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Sarmale manastiresti-0
Sarmale manastiresti-1
Sarmale manastiresti-2
Sarmale manastiresti-3

COMENTARII (8)

Teo

Teo 1

22.03.2016, 20:24

Asa e ,sunt atat de gustoase...!

Rocsi

Rocsi 1

22.03.2016, 21:20

Imi plac mult sarmalutele de post!

Catalina L

Catalina L 1

23.03.2016, 19:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!