Sarmalute cu varza noua

de sasha in Mancaruri cu carne, 6 Mar 2013 | 1630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate cane de porc si vita tocata
  • 3 verze marisoare crude
  • 1 ou
  • bulion
  • 6 bucati de bacon afumat
  • 3 linguri untura
  • 2 cepe mari
  • 250g orez
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • sare de lamaie
  • foi de dafin
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu varza noua:

Spalam varza si le scoatem cotorul. Intr-o oala mare ii punem jumatate cu apa si sare de lamaie dupa gust si lasam sa fiarba. Cand apa fierbe punem varza si avem grija ca sa nu pluteasca, ca sa nu avem neplacerea sa nu fie fiarta, din cand in cand le mai intoarcem, cand devine moale, ca cea murata le scoatem.


Tocam canea, curatam ceapa, o taiem marunt si o punem peste carne,untura, orezul,oul, 8 linguri de bulion , condimentele si sare dupa gust. Luam varza si desfacem frunza cu frunza si le umplem cu compozitia obtinuta, le rulam.


Intr-o oala din lut punem sarmalutele obtinute, la 3 randuri de sarmala adaugam 2 frunze de dafin,2 linguri bulion si 2 felii de bacon, lacem asa pana la ultimul rand. Cand am terminat punem apa cat sa le astupe lle dam la foc mic pt 30 de minute, daca mai este nevoie de apa mai punem si dam la cuptor la 1h si 30 de minute. Mai verificam de apa.


Se serveste langa o mamaliguta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza noua" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

06.03.2013, 14:34

place

diana_k 1

06.03.2013, 17:25

MotanLaOale 1

06.03.2013, 20:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu varză dulce