Cuscus cu carne de porc la cuptor

de Meea in Mancaruri cu carne, 3 Iul 2020 | 2795 vizualizari

 

Mi s-a pus pata pe cuscus de nu mă văd! Deci nici nu pot să-ți explic cât de mult îmi place... ții minte că făcusem ceva fajitas de pui? Mi-a rămas în minte combinația dintre ardei și smântână, doar că m-am jucat puțin cu ele și le-am gătit diferit și, vai, ce bunătate a ieșit! Nu-mi place la faza cu mâncatul că trebuie să înveți să împarți și mi se pare cel mai greu lucru posibil atunci când ți-e foame sau poftă pe ceva. Ca să nu mai spun că dacă îți dau calculele cu virgulă, cum îmi dau mie mai mereu, nu reușești să scoți cantitatea dorită de mâncare și când vine momentul de împărțit porțiile, e jale! Asta chiar e o problemă la mine... nu reușesc nicicum să fac destul și parcă oricât de mult mi se pare că am făcut, tot e prea puțin...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente cușcuș:
  • 2 cepe
  • 250 g cuscus
  • 500ml apă
  • sare, piper
  • Ingrediente sos:
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 500g carne de porc
  • usturoi
  • 2 linguri smântână cu 24% grăsime
  • 2 linguri sos de Soia
  • 1 lingură Woksauce
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 2 lingurițe dulceață de ardei iute de la Râureni
  • sare, piper
  • mozzarella
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuscus cu carne de porc la cuptor:

 Cuscus: Tocăm cepele și le punem la călit în puțin ulei. Adăugăm apoi cușcușul și îl lăsăm la prăjit 2-3 minute, amestecând des. Turnăm apa, punem sare și piper și din momentul în care fierbe, mai lăsăm pe foc aprox. 10 minute sau până când cușcușul a absorbit toată apă. Oprim focul, acoperim cu un capac și lăsăm cușcușul la odihnit 25-30 minute.

       Îl amestecăm ușor cu lingura apoi să desfacem bobițele.

Sos: Punem la călit morcovii dați pe răzătoare și ardeii tăiați mărunt. Când s-au înmuiat legumele, adăugăm carnea tăiată bucăți.  Condimentăm cu sare, piper, punem usturoiul, sosurile (Soia, Woksauce și Worcerstershire) și dulceața de ardei iute.

         După ce s-a gătit carnea, vom pune și smântâna și lăsăm să dea în clocot 2-3 minute. Un vas termorezistent îl ungem cu unt și presărăm pesmet. Întindem un strat de cușcuș pe care îl aplatizăm ușor, punem jumătate din sos, acoperim cu alt strat de cușcuș, punem restul de sos și acoperim cu un strat mai subțire de cușcuș. Punem felii de mozzarella și lăsăm la cuptor până când obținem o crustă frumoasă și delicioasă (aprox. 30 min).

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu carne de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cina rapida- noi seara nu mancam