Sarmalute in foi de varza

de SENO in Mancaruri cu carne, 16 Aug 2011 | 1964 vizualizari

 

Am facut sarmalute in foi de varza, caci a fost sarbatoare la noi in familie,mi-au iesit 160 de sarmalute gustoase si frumoase.Le zic sarmalute pentru ca eu le fac foarte mici.Nu prea imi place sa vad in farfurie sarmale uriase dar pana la urma gustul conteaza,nu?

 

INGREDIENTE

  • 3 verze cu frunza mai subtire
  • 2 kg de carne tocata
  • un ciolan afumat fara os
  • 3 cepe
  • 2 manute de orez
  • 1 kg de rosii decojite
  • pasta de rosii sau bulion
  • sare,piper
  • bioa dulce
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de varza:

Preparare Sarmalute in foi de varza


Varza se opareste in apa cu sare pentru a desprinde mai usor frunzele.Daca frunzele sant mari se pot taia in doua, astfel dintr-o frunza vor iesi 2 sarmalute.


Ceapa se curata si se caleste in putin ulei cu sare si piper, se adauga orezul si putina apa. Dupa ce a scazut apa se pune si carnea in tigaie, se lasa cateva minute, se mai adauga rosii sau pasta de rosii si se stinge focul. Cand s-a racit carnea se fac sarmalutele.In oala pentru sarmale se pune mai intai un rand de varza,cimbru si cateva felii de ciolan afumat, apoi sarmalutele. Se pun roata roata pana sus si se acopera cu varza tocata,rosii taiate,marar verde,sare si piper. Se pune apa si se dau la cuptor. Eu le-am lasat la foc mic pana au fost gata,mirosea toata casa a sarmalute in foi de varza :)

 

TIPS-URI

1

se pot servi cu smantana,ardei iute sau cu mamaliguta

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

LUK 1

17.08.2011, 15:41

SENO 1

18.08.2011, 10:51

mie cu varza dulce imi plac mai mult decat cu varza murata madi te astept la o portie de sarmalute

adry88 1

18.08.2011, 11:29

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Sarmale fierte in vin