Sarmalute in foi de varza

de SENO in Mancaruri cu carne, 16 Aug 2011 | 1867 vizualizari

 

Am facut sarmalute in foi de varza, caci a fost sarbatoare la noi in familie,mi-au iesit 160 de sarmalute gustoase si frumoase.Le zic sarmalute pentru ca eu le fac foarte mici.Nu prea imi place sa vad in farfurie sarmale uriase dar pana la urma gustul conteaza,nu?

 

INGREDIENTE

  • 3 verze cu frunza mai subtire
  • 2 kg de carne tocata
  • un ciolan afumat fara os
  • 3 cepe
  • 2 manute de orez
  • 1 kg de rosii decojite
  • pasta de rosii sau bulion
  • sare,piper
  • bioa dulce
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de varza:

Preparare Sarmalute in foi de varza


Varza se opareste in apa cu sare pentru a desprinde mai usor frunzele.Daca frunzele sant mari se pot taia in doua, astfel dintr-o frunza vor iesi 2 sarmalute.


Ceapa se curata si se caleste in putin ulei cu sare si piper, se adauga orezul si putina apa. Dupa ce a scazut apa se pune si carnea in tigaie, se lasa cateva minute, se mai adauga rosii sau pasta de rosii si se stinge focul. Cand s-a racit carnea se fac sarmalutele.In oala pentru sarmale se pune mai intai un rand de varza,cimbru si cateva felii de ciolan afumat, apoi sarmalutele. Se pun roata roata pana sus si se acopera cu varza tocata,rosii taiate,marar verde,sare si piper. Se pune apa si se dau la cuptor. Eu le-am lasat la foc mic pana au fost gata,mirosea toata casa a sarmalute in foi de varza :)

 

TIPS-URI

1

se pot servi cu smantana,ardei iute sau cu mamaliguta

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

LUK 1

17.08.2011, 15:41

SENO 1

18.08.2011, 10:51

mie cu varza dulce imi plac mai mult decat cu varza murata madi te astept la o portie de sarmalute

adry88 1

18.08.2011, 11:29

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute ardelenesti