Sarmalute in foi de vita

de angelika in Mancaruri cu carne, 16 Mai 2012 | 2128 vizualizari

 

Mancati acum sarmalute in foi de vita de vie pentru ca sunt de sezon.Acum este frunza frageda si este un deliciu.Este naturala , neconservata....
Din mamaliga eu am facut forme de inimioara pt. ca le-am facut si cu dragoste.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata(porc+vita)
  • o cescuta de orez cu bob rotund
  • un ou
  • marar, sare, piper, busuioc
  • 30 frunze de vita de vie
  • pt. mamaliga aveti nevoie de 200 g malai , apa si sare
  • 3 linguri de smantana
  • zeama de corcoduse
  • o lingura paste de tomate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Pentru inceput va pregatiti frunzele de vita ,spalate si taiate de codite.Puneti intr-un castron carnea tocata si amestecati cu un ou, orezul bine spalat, sare, piper , busuioc si mararul tocat marunt.Din compozitia obtinuta luati cam cate o lingurita si puneti pe foaia de vita si apoi infasurati, in asa fel sa obtineti o sarmaluta.Putin inainte am fiert 2 cesti cu corcoduse de la care am obtinut un amestec acru.Punem in oala acest continut, pe fundul oalei punem 2-3 frunze de vita, apoi sarmalutele pe rand.La suprafata se toarna apa (sa le acopere putin) impreuna cu pasta de tomate.Se dau la cuptor pt. 50 min.Mamaliga se pbtine din apa fiarta , un pic de sare si malai pe care il amestecam cu un tel. Se aseaza pe o farfurie sarmalutele cu inimioarele de mamaliga si smantana deasupra.


POFTA INTERESANTA!!!!

 

TIPS-URI

1

e bine sa folosim frunza de vita de vie cand este frageda.Dupa ce creste devine atoasa si aspra.

2

pe fundul oalei se pun frunze de vita pentru a nu se lipi sarmalele

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

iri_iri 1

16.05.2012, 21:23

vreau si eu o sarmaluta,

mihaelar63 1

17.05.2012, 12:04

Cu ou nu fac , sunt prea calorigene pentru ,, silueta mea ''
Dar pentru ca sunt in foi de vita , servesc , sunt preferatele mele

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:29

nici eu nu am mai papat asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor