Sarmalute la cuptor in oala de lut

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri cu carne, 13 Mar 2011 | 3556 vizualizari

 

Primele mele sarmalute! :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de porc
  • (se poate adauga si jumatate de kilogram de vita, dupa preferinte)
  • condimente: sare, piper,
  • 1 cescuta de orez, 
  • 3 linguri cu pasta de tomate,
  • 1 legatura de marar,
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 morcov (optional),
  • 3 cepe mari,
  • foi de vita si  de varza muarta,
  • 1 l bors,
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute la cuptor in oala de lut:


Mod de pregatire:


Tocam ceapa si o punem la calit, in cateva linguri de ulei, impreuna cu condimentele. Cand devine translucida adaugam pasta de tomate si omogenizam


Adaugam apoi orezul, ouale si verdeata tocata marunt si mai lasam pe foc cateva minute pentru ca orezul sa fie patruns.


Dupa ce am luat oala de pe foc adaugam carnea tocata si omogenizam compozitia.


Pregatim frunzele de varza murata si pe cele de vita de vie. Pe acestea din urma le oparim in apa fiarta (apa nu trebuie sa fie foarte fierbinte), iar daca sunt in saramura le clatim in apa rece de cateva ori ca sa iasa sarea din ele.


Taiem codita frunzei de vita, punem o cantitate de umplutura suficienta (in functie de marimea frunzei) si infasuram sarmalutele.


Pe fundul cratitei (oalei) in care fierbem sarmalutele asezam uniform frunzele de vita (putem adauga si coditele ramase de la marar si patrunjel), iar peste ele asezam sarmalutele.


Deasupra punem frunze de varza tocata (sau de vita de vie in functie de modul de pregatire), pentru ca sarmalutele sa nu se ridice la suprafata. Turnam borsul peste ele (daca sarmalutele sunt pregatite doar cu frunza de varza murata nu este necesar sa mai adaugam borsul) si o cantitate de apa suficienta astfel incat sa acopere in intregime sarmalutele. Le asezam in cuptor la foc potrivit pentru aproximativ trei ore.


Se servesc cu mamaliguta si smantana.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute la cuptor in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Dya Daniela Andrei 1

14.03.2011, 09:56

Ruxy multumesc! Ma bucur ca iti plac!

MotanLaOale 1

14.03.2011, 12:39

bune bune

Dya Daniela Andrei 1

14.03.2011, 16:09

Multumesc draga Motane!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate