Savarine

de Andreea Caroline in Prajituri, 21 Mai 2014 | 5675 vizualizari

 

Savarinele imi aduc aminte de casa...copilarie...si in special de bunica mea careia ii placeau atit de mult aceste prajituri.
Sunt foarte usor de facut.Trebuie doar putina rebdare .

 

INGREDIENTE

Pentru savarine:

  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 1 ou
  • 75 ml lapte
  • 15 ml ulei de floarea soarelui
  • 1\4 plic drojdie uscata
  • 1\2 lingura zahar tos
  • 1 praf de sare

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 1\2 fiola esenta rom

Pentru ornat :

  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri cu dulceata capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Incepem prin a incalzi laptele.Trebuie sa fie cald si NU fierbinte.


Amestecam laptele cu drojdia uscata si zaharul.


Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam laptele , oul si uleiul.Amestecam ingredientele cu ajutorul unei linguri .


Punem un praf de sare si amestecam in continuare pentru 5 minute .


Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul sa creasca 30-40 minute ( pana isi va dubla volumul).


Ungem formele pentru savarine cu unt si tapetam cu faina.


Punem aluatul in forme ajutindu-ne de o lingurita .Lasam astfel aluatul sa mai creasca inca 20 minute in forme.


Incalzim cuptorul la 180 grade si punem formele umplue pentru 20-25 minute.Pana ce s-au aurit frumos la suprafata.


Cand sunt gata,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.


Intre timp punem intr-o craticioara apa impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana ce zaharul s-a dizolvat.Oprim focul si adaugam esenta de rom.Lasam siropul obtinut sa se raceasca.


Frisca lichida o mixam la viteza maxima .


Dupa ce savarinele s-au racit,le intoarcem invers si taiem un capacel dar fara sa il separam de tot .


Punem fiecare savarina in sirop dupa care deschideti usor capacelul si ornati cu multa frisca.Pe fiecare capacel punem dulceata de capsuni .


Savarinele le dam la frigider pana in momentul servirii.


 

TIPS-URI

1

Tineti savarinele la frigider cel putin 7-8 ore sau ideal ar fi peste noapte.

2

Ceea ce face din savarina o prajitura atit de gustoasa este chiar blatul bine insiropat asa ca aveti grija ca atunci cind puneti savarina in sirop ,aceasta sa absoarba cat mai mult.

3

Dulceata de capsuni poate fi inlocuita dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Nicole28 1

21.05.2014, 23:06

Le ador!

Criss 1

22.05.2014, 05:37

dantes 1

22.05.2014, 06:33

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine