Savarine( by Nadina73)

de adasev12 in Dulciuri, 5 Aug 2011 | 3830 vizualizari

 

offff....de muuuuulta vreme tot mi-era in gand sa fac si eu savarine...si uite-le...am consultat mai multe retete, in final am ales varianta Nadinei...totul bine si frumos pana aici...la ea arata exceptional, credeam ca si ale mele vor fi la fel...dar....greu, dom,le, greu!!!....am urmat intocmai reteta, dar nu stiu frate unde am gresit...eu speram sa regasesc acel gust extraordinar al savarinelor din tineretea mea ...hahaha...buuuune rau erau la cofetarie...ale mele au iesit cam....nu stiu cum sa zic...dar aluatul acesta mie mi s-a parut cam paine goala...dupa ce l-am si insiropat de-i curgea mustul, a rezultat un fel de paine dulce...

va rog, fetelor, care cititi, care ati mai facut si v-a placut...spuneti-mi si mie ce am gresit si unde...ca eu fac pt prima oara...ce-i drept, nu am avut esenta de rom, ca aici nu gasesc niciunde ( mama ei de italia...)...dar aveam ceva esenta de lamaie si am pus-o aia...dar ...plus ca am vazut toate pozele la altele cam aurii asa...o fi de la esenta de rom? ca ale mele au ramas albe...tocmai de aceea , ca nu-mi placea spectul lor, am zis sa picur macar putina ciocolata pe ele...le schimba si aspectul si gustul...

deci....

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • coaja de lamaie rasa

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta rom, dar eu nu am avut( am pus de lamaie)

Umplut savarinele:

  • frisca  lichida, 400 g
  • gem de prune italienesti ( un fel de goldane de la noi)
  • + glazura de ciocolata( din ciocolata topita cu lapte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine( by Nadina73):

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut ,se amesteca cu faina cernuta,zaharul ,uleiul,ou intreg ,putina sare si laptele ramas.


Se amesteca bine toate ,va rezulta un aluat moale (smantana groasa) Se lasa la dospit ,pana isi dubleaza volumul.Se ung formele de savarina ,se pune din compoztie cate 1 lingura si jumatate,se completeaza uniform,depinde de dimensiunile formei.Se lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care se coc la 160 grade 20 minute.


Se scot din forma se lasa la racit dupa care se taie un capacel mic ,se insiropeaza foarte foarte bine cu sirop.


Siropul :Se amesteca apa cu zaharul pe soba pana se topeste dupa care se pune esenta de rom.Se insiropeaza bine savarinele.


Se bate frisca bine .Se umplu savarinele cu frisca se pune capacelul taiat peste care se pune 1 lingurita de gem sau dulceata si din nou un mot de frisca.


Deasupra se pune picura glazura de ciocolata...


PS:Savarinele trebuie sa stea aproximativ 10 ore cu siropul dupa care se pune frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine( by Nadina73)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

lilik 1

06.08.2011, 11:58

Ada cum nu gasesti esenta de rom???!!eu am gasit..de fapt gasesc pe oriunde...vezi ca e de la "PANEANGELI" sunt 2 fiole si le gasesti acolo unde este si praful de copt,zaharul pudra..ma rog chestii pt dulciuri
oricum sunt bune savarinele tale

adasev12 1

06.08.2011, 15:18

lilik...eu am gasit doar de vanilie si lamaie...atat
...o sa incerc la maz
gazinul romanesc...dar e cam departe de mine si mie-e greu sa ajunga cum cu bebe...

Marce 1

21.05.2013, 23:59

buna nadina..sa stii ca se gaseste si rom aici in italia....o sa incerc si eu reteta asta..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tort choux a la creme