Savarine cu crema de lamaie

de ionela84 in Prajituri, 13 Dec 2013 | 1442 vizualizari

 

Inspiratie aluat:Lavinia>:D

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat
  • 1 ou
  • 8 g drojdie uscata
  • 2 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • 150 ml lapte
  • 230 g faina
  • 1 praf de sare
  • Pt sirop:
  • 200 g zahar
  • 300 g apa
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Pt crema
  • 2 plicuri crema de lamaie Dr Oetker
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar pudra
  • Decor
  • gem de mere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu crema de lamaie:

Cernem faina intr-un bol incapator,in laptele incalzit usor adaugam drojdia si zaharul apoi oul , uleiul si praful de sare,turnam amestecul peste faina si omogenizam bine


Punem intr-un loc cald si lasam aluatul la crescut aprox 30-40 min.


Tapetam formele cu ulei si faina si cu ajutorul unei linguri repartizam aluatul in forme,lasam aluatul din forme sa mai creasca pt aprox 20 min apoi introducem la cuptor la foc mic pana se rumenesc usor(aprox 30 min)


Pt sirop


Punem la fiert apa cu zaharul pana se topeste apoi luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie apoi lasam la racit


Pt crema:Mixam plicurile pt crema cu laptele si zaharul intai la viteza mica pt 2 minute apoi treptat marim viteza pana aceasta se intareste si dam la rece pana in momentul asamblarii savarinelor


Asamblare:Taiem usor capacul savarinelor si le insiropam bine apoi le umplem cu crema rece si asezam deasupra capacelul acestora pe care am pus cate o lingurita de gem.


Tinem la rece pana in momentul servirii

 

TIPS-URI

1

Pt crema laptele proaspat trebuie sa fie intai fiert si apoi racit

2

Pt ungerea capacelelor putem folosi e de preferat gemul de capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

14.12.2013, 19:31

Ce bune!

ionela84 1

14.12.2013, 22:27

Multumesc dragilor

Lau 1

18.12.2013, 22:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet