Savoare mediteraneana

de Brindusa in Porc, 6 Mai 2010 | 1613 vizualizari

 

Masline,rosii, usturoi, oregano, adica arome mediteraneene intr-o mancarica ce-mi aminteste de vara.

 

INGREDIENTE

  • 600 g muschi de porc, taiat bucati nu foarte mari
  • 2 cepe, tocate mic
  • 2 catei de usturoi, tocati mic
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 cutie de rosii decojite, taiate marunt (sau 450 g rosii decojite)
  • 1 pahar vin rosu (cam 200 ml)
  • 1 lingura oregano verde (sau busuioc) tocat fin
  • 1 ardei gras verde, taiat rondele fine
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosar, taiate in jumatati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • o cratita care sa intre in cuptor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savoare mediteraneana:

Incalzeste cuptorul la 200 C. 

Sigileaza carnea in uleiul fierbinte, pe toate partile, pana are o culoare aurie. Da focul la mediu, adauga ceapa si caleste-o pana se inmoaie (cam 5 min). Pune si usturoiul, caleste-l putin si adauga amidonul. Amesteca bine.

Adauga rosiile, apoi putin cate putin vinul, amestecand din cand in cand. Presara oregano si pune cratita la cuptor la foc mic, cam 1 ora. 

Scoate carnea din cuptor, adauga ardeiul si maslinele si mai lasa pe foc, la flacara mica, cam 30 min, pana ce carnea e foarte moale si se formeaza sosul. Potriveste de sare si piper.

Ca garnitura se poate folosi risotto galben sau orez simplu.

 

RETETA IN IMAGINI

Savoare mediteraneana-0
Savoare mediteraneana-1
Savoare mediteraneana-2
Savoare mediteraneana-3

COMENTARII (9)

Brindusa

Brindusa 1

06.05.2010, 21:34

silvi0ara

silvi0ara 1

06.05.2010, 21:57

Tare buna.

adry88

adry88 1

18.05.2011, 21:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!