Scoici Saint-Jacques bretone

de Catalina L in Fructe de mare, 13 Mar 2018 | 1514 vizualizari

 


Este o reteta traditionala din regiunea franceza Bretania.
Mie imi plac Scoicile Saint Jacques la nebunie, este un produs fin si nobil - vezi alte retete aici.
Va trebuiesc  Scoici Saint-Jacques proaspete cu tot cu cochilie.
La Saint Jacques se deschide scoica folosind un cutit cu lama plata si dura. Pentru a scoate scoica din cochilie, se deschide si se taie carnea cu grija, apoi se pune intr-un bol. Se indeparteaza apoi „sacul negru”. Partea portocalie numita „coral” este comestibila (eu o pastrez, este foarte buna), dar nu este pe gustul tuturor, asa ca se poate scoate, cu tot cu muschiul de care este legata.
Spalati cu atentie scoicile curatate, in apa rece si stergeti-le inainte de a le gati. Jumatatile de cochilii se pot refolosi; fiind rezistente la cuptor se pot face aperitive bogate umpland aceste cochilii.
 

 

INGREDIENTE

  • 6 scoici Saint-Jacques proaspete
  • 1 ceapa salota
  • 1 ceapa alba potrivita
  • 500 ml de supa de oase (50 cl de apa fiarta si o lingura de pudra de vitel)
  • 200 ml de vin alb sec
  • 1 catel de usturoi
  • 50 gr de unt
  • 1 lingura faina
  • 100 ml de smantana
  • 2 lg de pesmet
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint-Jacques bretone:

Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques.


Pastrati 2 cochilii bine spalate.


Intr-o oala puneti la fiert supa cu vinul alb, timp de 3 minute.


Luati de pe foc si inmuiati scoicile de Saint-Jacques in acest sos timp de 6 - 7 minute. Scurgeti si puneti deoparte scoicile de Saint-Jacques intr-o farfurie- pastrati sosul.


Tocati marunt usturoiul, ceapa alba si ceapa salota.


Intr-o tigaie puneti-le prajit in 30 g de unt.


Presarati faina deasupra, amestecati, adaugati smantana si 4 linguri din sosul pastrat.


Puneti sare, piper si gatiti la foc mic cateva minute.


Incalziti cuptorul la 240°C.




Asezati scoicile de Saint-Jacques in cochiliile goale si spalate. Acoperiti-le bine cu sos, presarati pesmet deasupra si puneti untul ramas taiat bucatele.


Dati la cuptorul incins timp de 5 minute.


Puneti in fiecare farfurie o cocchilie si serviti-le calde cu paine proaspata.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint-Jacques bretone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

14.03.2018, 18:53

elucubratiiculinare 1

15.03.2018, 08:27

o bunatate

abstract01 1

14.05.2019, 22:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi ca cei prajiti

ieri la 22:02

Ciorba de cartofi

ieri la 19:26

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

de RODIMUR 5

ieri la 18:11

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

ieri la 09:38

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu ciuperci