Shaorma

de Rocsi in Pui, 7 Feb 2013 | 3225 vizualizari

 

De mult timp vreau sa prepar o shaorma acasa iar abia astazi a venit randul ei.A iesit foarte buna si mama care refuza sa manance am convins-o sa guste, apoi a servit-o pe toata..Foarte buna, gustoasa si mai sanatoasa decat cea cumparata!

 

INGREDIENTE

Pentru lipii:

  • 250 gr faina
  • 150 ml apa
  • 13 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1/4 lingurita sare

Pentru marinarea puiului:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri de vin
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi

Pentru umplut:

  • 5 cartofi mari
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • varza verde
  • gogosari in otet
  • castraveti murati
  • ketchup dulce
  • sos de maioneza
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Lipiile:

Apa o punem intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta.

Intr-un bol punem faina si sarea.

Drojdia o dizolvam in putina apa calduta si cu zahar, apoi o turnam peste faina.

Punem si apa treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Il lasam 30 de minute la crescut intr-un loc caldut.

Presaram pe masa putina faina, rupem 4 bucati de aluat si le intindem cu sucitorul pana obtinem niste foi foarte subtiri.

Le coacem pe rand intr-o tigaie teflonata dar fara pic de ulei.


Pieptul de pui:

Spalam pieptul de pui, il portionam si il batem cu ciocanul de snitele dar foarte putin sa nu le facem prea subtiri.

Intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sare, piper, boia de ardei si usturoiul pisat, apoi dam drumul bucatilor de pui si le lasam 30 de minute la frigider.

Incingem o tigaie grill (cu aceasta ocazie am testat tigaia grill primita in urma concursului Top Chef sponsorizat de cei la Bilancia, carora le multumesc foarte mult), rumenim puiul de ambele parti, apoi il taiem fasii pe lung.

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem betigase.

Ii amestecam intr-un vas cu 2 linguri de ulei, sare, boiaua de ardei, apoi ii punem intr-o tava pe hartie de copt.

Introducem tava in cuptor si ii lasam pana sunt bine patrunsi si rumeniti.


Varza o taiem fideluta si o frecam cu putina sare.

Castravetii murati ii facem cubulete, iar gogosarii felii subtiri.

Luam cate o lipie si o umplem cu fasii de pui, cartofi, castraveti murati, gogosari, varza, iar deasupra sos de maioneza si ketchup.


Le impachetam strans, iar la un capat le punem cate o punguta si le legam ca sa putem servi.

Puteti pune rondele de ceapa, felii de rosii si tot ce va mai place.

Va garantez ca iese foarte buna shaorma pregatita in casa.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Rocsi 1

10.02.2013, 13:11

Multumesc mult Daria

Patricia Iordache 1

27.02.2013, 13:35

Trecuta la favorite Ma bucur ca am gasit la tine o reteta de lipii.

Rocsi 1

27.02.2013, 14:26

Ma bucur ca iti place Patricia.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Shaorma de pui la lipie ”asubana”