Shaorma

de Rocsi in Pui, 7 Feb 2013 | 5320 vizualizari

 

De mult timp vreau sa prepar o shaorma acasa iar abia astazi a venit randul ei.A iesit foarte buna si mama care refuza sa manance am convins-o sa guste, apoi a servit-o pe toata..Foarte buna, gustoasa si mai sanatoasa decat cea cumparata!

 

INGREDIENTE

Pentru lipii:

  • 250 gr faina
  • 150 ml apa
  • 13 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1/4 lingurita sare

Pentru marinarea puiului:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri de vin
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi

Pentru umplut:

  • 5 cartofi mari
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • varza verde
  • gogosari in otet
  • castraveti murati
  • ketchup dulce
  • sos de maioneza
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Lipiile:
Apa o punem intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta.
Intr-un bol punem faina si sarea.
Drojdia o dizolvam in putina apa calduta si cu zahar, apoi o turnam peste faina.
Punem si apa treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Il lasam 30 de minute la crescut intr-un loc caldut.
Presaram pe masa putina faina, rupem 4 bucati de aluat si le intindem cu sucitorul pana obtinem niste foi foarte subtiri.
Le coacem pe rand intr-o tigaie teflonata dar fara pic de ulei.

Pieptul de pui:
Spalam pieptul de pui, il portionam si il batem cu ciocanul de snitele dar foarte putin sa nu le facem prea subtiri.
Intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sare, piper, boia de ardei si usturoiul pisat, apoi dam drumul bucatilor de pui si le lasam 30 de minute la frigider.
Incingem o tigaie grill (cu aceasta ocazie am testat tigaia grill primita in urma concursului Top Chef sponsorizat de cei la Bilancia, carora le multumesc foarte mult), rumenim puiul de ambele parti, apoi il taiem fasii pe lung.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem betigase.
Ii amestecam intr-un vas cu 2 linguri de ulei, sare, boiaua de ardei, apoi ii punem intr-o tava pe hartie de copt.
Introducem tava in cuptor si ii lasam pana sunt bine patrunsi si rumeniti.

Varza o taiem fideluta si o frecam cu putina sare.
Castravetii murati ii facem cubulete, iar gogosarii felii subtiri.
Luam cate o lipie si o umplem cu fasii de pui, cartofi, castraveti murati, gogosari, varza, iar deasupra sos de maioneza si ketchup.

Le impachetam strans, iar la un capat le punem cate o punguta si le legam ca sa putem servi.
Puteti pune rondele de ceapa, felii de rosii si tot ce va mai place.
Va garantez ca iese foarte buna shaorma pregatita in casa.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

10.02.2013, 13:11

Multumesc mult Daria

Patricia Iordache 1

27.02.2013, 13:35

Trecuta la favorite Ma bucur ca am gasit la tine o reteta de lipii.

Rocsi 1

27.02.2013, 14:26

Ma bucur ca iti place Patricia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Shaorma - cu de toate:)