Sirop de menta

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 27 Mai 2011 | 2926 vizualizari

 

O idee geniala inspirata de draga Lia (sper sa nu fie cu suparare ca am preluat-o si sa fiu acuzata de furt :)) ).
Este deosebit de gustos si il putem folosi la orice prajitura dorim, fie in compozitie fie pentru insiropare,,, dar si pentru cocktail-uri delicioase si racoritoare :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr menta proaspata (am avut 5 legaturi mari - dupa curatare cred ca a ramas cam jumatate de kg)
  • 1 kg de zahar
  • 3-4 linguri de miere de albine
  • 4 litri de apa
  • optional colorant alimentar verde pentru intensificarea culorii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Punem apa impreuna cu zaharul la fiert, iar cand acesta s-a topit in totalitate adaugam menta, spalata bine in prealabil. O lasam maxim 10 minute la infuzat dupa care o scoatem cu o paleta, adaugam mierea si lasam sa fiarba la foc mic pana cand siropul se leaga. Inainte de a opri focul, putem adauga 2-3 picaturi de colorant. Dupa ce a dat in clocot, inchidem flacara si il lasam sa se raceasca.


Necesita cateva ore de fierbere, procedeul fiind acelasi ca si la dulceturi.


Pentru a verifica daca siropul s-a ingrosat scoatem doua trei picaturi pe o farfuriuta si lasam sa se raceasca bine.


Se pastreaza in recipiente - sticle sau borcane, inchise etans.

Sa aveti o vara racoroasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Corinuta 1

28.05.2011, 18:15

fain!

Dya Daniela Andrei 1

28.05.2011, 21:30

mirela0911 1

29.05.2011, 00:26

Super, l-am facut si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura