Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Acest sirop se poate pastra toata iarna.Se poate folosi la diverse prajituri, inghetate sau ca indulcitor la prepararea bauturilor racoritoare.
Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc intr-o cratita . Dupa ce zaharul s-a topit, am pus menta, am acoperit cratita cu capac si am lasat 15 minute sa fiarba, pana menta si-a schimbat culoarea. Am scos frunzele de menta cu spumiera, am adaugat mierea si am lasat sa fiarba la foc mic in jur de 3 ore .Am facut testul cu picatura, ca la dulceturi. Cand a fost aproape gata am adaugat colorant si am mai lasat cateva minute sa fiarba.Am strecurat siropul printr-o sita in care am pus un tifon si l-am pus fierbinte in sticlele sterilizate . Le-am inchis ermetic si le-am lasat pana a doua zi acoperite cu un prosop gros , sa se raceasca.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult