Sirop din flori de salcam

de Andra_Constantinescu in Bauturi, 2 Iun 2015 | 3296 vizualizari

 

Acest sirop se poate servi diluat cu apa, dar fiind din flori de salcam cred ca poate fi benefic si pentru afectiunile digestive, cum ar fi gastrita, luand o lingura de sirop dimineata, pe nemancate. De lucrul acesta insa, nu sunt sigura, asa ca va rog sa va informati inainte de a incepe o astfel de cura. Eu am baut o vreme ceai din flori de salcam pentru a calma durerile din capul pieptului si de aceea am aceasta ipoteza. S-a dovedit, insa, ca aveam probleme cu fierea, nu cu stomacul.
Am obtinut circa 6 l de sirop.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg flori de salcam;
  • 10 l apa;
  • 5 kg zahar;
  • o lamaie.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute, dupa care se acopera cu un prosop curat si se lasa la infuzat 24 de ore.


A doua zi, se strecoara lichidul si se storc florile.


Se masoara lichidul si se mai fierbe sa mai scada putin, apoi se adauga zaharul.


Siropul se fierbe in continuare pana incepe sa se lege, in functie de consistenta dorita.


Cu o jumatate de ora inainte de a lua siropul de pe foc, se adauga o lamaie feliata.


Cand este gata, siropul se pune fierbinte in borcanele spalate si uscate 10 minute la cuptor si se lasa la racit in paturi.

 

TIPS-URI

1

In mod normal se pune zahar in raport de 1:1 (1 kg de zahar la 1 l lichid), insa mi s-a parut ca iese prea dulce, asa ca la 8 l de lichid ramas am pus 5 kg zahar.

2

Varianta 2 de sterilizare: Siropul se poate pune fierbinte in borcane, apoi acestea se fierb 20 de minute pe baie de aburi si se lasa la racit in apa in care s-au fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Andra_Constantinescu 1

02.06.2015, 21:46

Multumesc, Dia!

dantes 1

03.06.2015, 08:35

Bun!

Panacris 1

10.05.2018, 21:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de afine